IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 неща, които липсваха на голямото събитие на Apple

Компанията остави у зрителите няколко ключови въпроса, които не получиха отговор

10:43 | 10.09.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple успя да представи много неща на двучасовата си презентация, но у зрителите остават няколко въпроса. Ето и кои са осемте неща, които Тим Кук трябва да обясни за своята компания, според Bloomberg.

Ключови детайли за Apple Watch. Ръководството на компанията имаше много за споделяне по отношение на дизайна и софтуерните функции, но информация, която е от решаващо значение, така и не е предоставена. От една страна, не е известно кога точно устройството ще бъде пуснато на пазара. Единственият коментар от компанията е “рано следващата година”. Apple твърди, че часовникът ще се предлага в два размера, но не дава повече данни относно това колко ще е дебел и колко ще тежи. Друг пропуснат детайл е колко точно ще издържа батерията, защото това е огромен фактор, когато става дума за избора на подобен продукт.

Apple TV. От години се чуват слухове за две нови категории, които могат да дефинират ерата на Кук в компанията - часовника и телевизора. Едната вече е факт, но не и другата.

Сапфирени екрани за iPhone. Apple похарчи 114 млн. долара за фабрика в Меса, Аризона, която произвежда синтетичен сапфир, стоящ в основата на много здрав вид стъкло. Някои анализатори очакваха Apple да използва материала за всеки нов продукт, който създава. Новите модели iPhone имат сапфирен кристален обектив на камерите, но екраните са изработени от друго стъкло. Това означава, че неприятното падане на земята може да изпрати смартфона в сервиз. Apple Watch има кристал от сапфир на екрана и покритие със сапфирени лещи на гърба, свързани със сензори, отчитащи сърдечната честота на потребителя.

"Всичко е страхотно". Изоставянето на неща не винаги е лошо нещо. Кук откри събитието с думите, че компанията има твърде много нови неща, за които да говори, че се налага да бъдат прескочени уводните подробности. Това е моментът, в който компанията обикновено споделя колко телефони е продала, какви нови магазини е отворила и показва диаграми и графики. Преди да се насочи към големите новини, Кук лаконично сподели: "Всичко е страхотно". И пропусна важната статистика.

Сигурността на iCloud. Може би една от най-големите новини за Apple преди събитието беше хакерската атака на акаунти в iCloud, в рамките на която бяха откраднати голи снимки на известни личности. Това се случи в момент, в който Apple се опитва да накара потребителите да споделят цялата си финансова информация на своите смартфони. Компанията вече обеща да добави нови функции, свързани със сигурността на iCloud, но това може би не е достатъчно. Въпреки че Еди Кю, старши вицепрезидент на Apple по интернет софтуера и услугите, не спомена конкретно атаката, той отдели време да говори за сигурността на Apple Pay. Финансовата информация ще се съхранява на устройството, а не в облака, а разпознаването на пръстовите отпечатъци ще пази тази информация от намеса. Отвъд плащанията случилото се с iCloud може да навреди на предстоящото приложение Health, което изисква хората да споделят на своите смарфони деликатна лична информация.

iBeacon. След като Apple започна да говори за работата си с търговците на дребно, банките и други компании по повод Apple Pay, това изглеждаше като подходящ момент за обявяването на iBeacon. Безжичната технология, която Apple използва в собствените си магазини и насърчава други търговци на дребно да я използват, би трябвало да позволява на собствениците на смартфони да получават купони и друга свързана информация, когато са извън магазините. Това обаче все още не се е случило. Мобилните плащания могат да дадат тласък на iBeacon, но по време на събитието Apple не спомена нито веднъж тази технология.

iPad. Apple не се радва на много добри продажби на iPad, а по-големите смартфони, които представи, могат още повече да влошат ситуацията. Ще трябва да изчакваме началото на следващата година, за да видим новите таблети на компанията, включително 12,9-инчови модел. Apple все още има време, за да ни изненада преди празниците.

iPod. Преди десетилетие Apple залагаше много на iPod. От тогава компанията се развива в друга посока, но партньортството с U2, придобиването на Beats Music и наличието на умен часовник, на който може да се слуша музика, подсказват, че музиката все пак остава в дневния ред на Apple. Въпреки това името на iPod не присъства на събитието. Това е наистина жалко, защото оригиналният Apple Watch всъщност представлява iPod Nano.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
viktor_k
преди 9 години
Няма лошо да има статии за Андроид хейтърите. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още