През 2016 г. започва строителството по проекта за добив на злато от Ада тепе

Рудникът ще е уникален заради отношението към околната среда, заяви изпълнителният директор на "Дънди прешъс металс Крумовград" Илия Гърков

   1| 2    
1
 
13
 
14
преди 6 години
Няма профилна снимка
Нали знаете, че сме на второ място в света по износ на руди на благородни метали и техни концентрати, И че държавата печели по малко от 1 % от концесиите.
1
 
14
 
13
Biso до: dr.5rov
преди 6 години
Няма профилна снимка
Маркс го е казал по малко по различен начин:

Експлоатиран е всеки, който разботи за някой друг и не участва в преразпределението на добавената стойност. ( цитирам по памет )

Всички демагози ни обясняват, как ще сложат край на експлоатацията и как всички ще започнем да преразпределяме добавената стойност, ама някои друг път!

И при комунизма народонаселението беше експлоатирано от партиините другари.

И френската революция е целяла край на експлоатацията, но много бързо след като обезглавили старата аристокрация, се създала нова аристокрация и 200 години по-късно народонаселението пак е в позиция на експлоатирани.
0
 
12
 
12
Biso до: forexboy
преди 6 години
Няма профилна снимка
Малко за разнообразие:

Японец, американец и руснак си говорят:

Американеца: Ние имаме много иновативна икономика!

Японеца: Ние имаме икономика на високите технологии!

Руснака: А пък ние имаме много полезни изкопаеми!

Американеца и японеца се спогледали и казали: Аааа, не! Вие имате изкопяеми, но ние ги правиме полезни!

Та викаш да се омитат и ние да си управляваме изкопаемите!

Тогава по-добре изкопаемите да си стоят в земята и да чакат по-добри времена, когато българската държава ще бъде добър стопанин! Защото по настояще не е!

Справка: Новата спортна зала в гр. Сличница за 7 милона лева.

Разбира се изразявам само моето скромно мнение.
0
 
9
 
11
преди 6 години
Няма профилна снимка
Написаното от мене за акциите си беше вид провокация.
Мисълта ми е, че всеки, който стои го грабят. Така е било и така ще бъде. На него му остава само да се оплаква колко лоши били другите.
2
 
13
 
10
преди 6 години
Сега ! Тези дето ще го добиват американци ли са ? За България какво ще остава, озвен разбира се замърсяването от добива ?
5
 
8
 
9
melon до: dr.5rov
преди 6 години
Tи остави тази работа с акциите! Не е само българска патент да се прецакват дребните акционери... Що да не се вземат едни пари от пазара?
Кой контролира нещата? Кой?
4
 
15
 
8
преди 6 години
Няма профилна снимка
Компанията е публична. Последния път когато погледнах акциите бяха по около 5.5 канадски долара. Активи за около милиард и пуснати около 140 000 000 акции.
Ако някой иска да участва в "грабежа" да си купи акции.
Които искат, да вземат и да си направят фонд и да купят акции.
Ако от депозитите от 38 милиарда се извади 1 милиард, и се купят акции, то кажи речи компанията ще мине в ръцете на този фонд.
(Написаното по-горе не е инвестиционен съвет)
Стига реване как ни грабят. Няма полза!
10
 
25
 
7
Императорът до: Hris0 Hrist0v
преди 6 години
Първо вземи да се поинтересуваш колко точно "плащат" тия бандити. За печалбата бъди сигурен, че не работят на загуба - ти тия крадци за благотворителна организация ли ги имаш? Защо не си копат в Канада, която е фрашкана със злато, но са дошли тук - сигурно от благородни подбуди?
Държавата трябвало да изхарчи "едни пари"... значи държавата може да харчи милиарди всяка година за развъждането и отглеждането на ордите престъпни и гнусни ромове, но не може да ги даде за да добие собствените си природни богатства? Значи ромовете са по-ценни от златото?
13
 
23
 
6
преди 6 години
Докога ще търпим разбойниците от Дънди Прешъс Метълс да ни ограбват? Тия 27 тона злато са собственост на Българската държава и на нейния суверен - Българският народ !!! Някой попита ли тоя суверен дали е готов да даде златото си на канадската фирма?
27 тона златце по настоящи цени струват над 1.1 МБ в зелено, разделени между настоящите жители на България падат се по около 4 грама на човек... вие, ако имате 4 грама златце в ръката си - ще ги дадете ли на тоя *** на снимката?

НЕЗАБАВНО прекратяване на концесиите на канадските бандити и съд за държавна измяна за тези, които са ги подписали от Българска страна !!!
12
 
21
 
5
преди 6 години
Няма профилна снимка
Като гледам коментарите имам чувството, че е писал Волен Сидеров и сподръжниците му от ТВ Алфа. Никой нищо не ни граби. Хората си плащат за концесията и придобитата руда. Ако държавата трябваше да копае, трябваше да изхарчи едни пари като при АЕЦ-а и Южен поток, за да построи мина, завод за преработка, съоръжения и т.н. В крайна сметка накрая, я излезе на печалба от това, я не. Така хем постъпват приходи в хазната, хем се създават работни места за живеещите в района.
Проблемът тук са ДПС, които смятат, че южната част на България им е тяхна собственост и всеки, който иска да развива бизнес или нещо друго там, трябва да им плаща едни големи пари под масата. Реално местното население иска да има мина, защото така ще се открият 1-2 работни места, а заплащането (имайки предвид специфичната дейност) ще е в пъти по-високо от това, което дава местния бизнес. Ама ако не се плати на ДПС не става, които пък правят всичко възможно да се блокира проекта. Не е много сложна схемата :)
   1| 2