IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft унифицира версиите на Windows

Разработчиците ще могат да създават приложения, които ще работят директно на компютри, таблети, смартфони и конзолата за игри Xbox

18:14 | 23.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft унифицира версиите на Windows

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела продължава с мащабните промени в концерна.

В конферентния разговор с анализаторите след представянето на финансовите резултати за тримесечието Надела заяви, че компанията ще обедини всички версии на Windows в една обща. Така разработчиците ще могат да създават приложения, които ще работят директно на компютри, таблети, смартфони и конзолата за игри Xbox. Това е коренна промяна на досегашната стратегия, пише The Verge.

„Досега имахме множество екипи, които работеха по различните версии на Windows. Сега ще имаме един екип с обща архитектура. Това ще ни позволява да мащабираме и да създаваме универсални приложения за Windows", заяви Надела.

Разделението на платформата ще бъде единствено по нейната функционалност. Ще има версии Windows Pro, Windows Enterprise и по-достъпно предложение на Windows, свързано с Bing. Софтуерното ядро обаче ще е еднакво, което означава, че едно приложение ще може да работи на всички без необходимост от промени.

Важна новост ще бъде и обединяването на онлайн магазините за приложения. Платформите и софтуерът за тяхната разработка също ще бъде обединен, твърди Надела. Това трябва да е добра новина за разработчиците, които ще могат най-сетне да се възползват от огромната потребителска база на Windows.

Надела не уточнява кога ще бъде готова следващата версия на Windows. По неофициални данни обаче би трябвало промените да се случат с Windows 9, очакван през 2015 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Тука доста имат да догонват Астероида,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още