IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ресурсът, "затворен" в терени и строителни обекти, носи проблеми за икономиката

Заради поредица от грешни решения тези активи в момента "тежат" на собствениците си, обясняват участници в Клуб Investor.bg

08:20 | 24.06.14 г. 12
<p>
	<em>2014 &copy; Creative Visual Solutions Ltd.</em></p>

2014 © Creative Visual Solutions Ltd.

Финансовият ресурс, „затворен“ в терени и строителни обекти, които не се управляват по оптимален начин, носи проблем за цялата икономика на страната. Около това мнение се обединиха участниците в последния Клуб Investor.bg на тема "Успешни практики при управлението на портфейли от имотни активи".

Редица непрофесионални инвеститори в имоти придобиха различни по местоположение и тип активи веднъж по времето на масовата приватизация и втори път – по времето на бума на пазара преди 2008 г. Заради поредица от грешни решения тези активи в момента „тежат“ на собствениците си.

Друг голям собственик на инвестиционни имоти са и банките, придобили редица обезпечения по кредити, които кредитополучателите не са в състояние да изплащат.

Основният проблем при управлението на тези активи е неразбирането на процесите по реализацията им, нежеланието на собствениците им да поемат загуби, ако това се наложи, а това води до натрупването на още загуби.

Вижте акценти от дискусията във видеото.

Клуб Инвестор се провежда с любезното съдействие на АХИ КЕРИЪР КЛОН БЪЛГАРИЯ и Консултантска къща Амрита.

Институционални партньори на клуб Investor.bg:
Индустриален холдинг - България, БФБ-София, Bulgaria ON AIR, Дакси и Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
"Заради...тези активи в момента "тежат" на собствениците им"Глупости. Забравили сте българския език и постоянно се губите в превода. Българският език, за разлика от скапания английски, ПРАВИ разлика и, в случая, т.к. активите тежат, се използва възвратното местоимение "СИ". Те ТЕЖАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ СИ.А, че така ще стане, много трезви хора, вкл. и аз, предупреждаваме от години но, родните пишман-инвеститори предпочетоха да си закопаят кинтите в полето на глупците. Поливат ги през деня, а на сутринта, като Пинокио, ходят да видят, дали са пораснали още.Трудна работа, щом и Пинокио го разбра, а те-не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още