IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите: Логично е да участваме в консултациите за предсрочни избори

Не ни е безразлично „накъде се кара държавата“, заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев

17:18 | 19.06.14 г. 2
Синдикатите: Логично е да участваме в консултациите за предсрочни избори

Синдикатите и бизнеса да участват наред с политическите сили в консултациите при президента за предсрочните избори. За това се обявиха двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Според президента на Конфедерацията Пламен Димитров социалните партньори трябва да вземат участие в предстоящите консултации през следващата седмица, тъй като е редно да се чуе мнението на синдикатите и на бизнеса при определянето на приоритетите в социално-икономическата сфера до провеждането на изборите.

Димитров смята, че провалът на кабинета „Орешарски“ е в социалната сфера и в сферата на доходите. „Това е провалът, който хората не могат да простят", каза той, цитиран от БТА.

От КТ „Подкрепа“ също потвърждават необходимостта от участие в политическите консултации.

Пред Investor.bg лидерът на синдиката Константин Тренчев заяви, че и синдикалните, и работодателските организации „произвеждат в държавата“ и затова е логично да бъдат привлечени в този процес. „Не ни е безразлично и е логично да се вземе становището на синдикалните и бизнес организациите, защото те активно участват в обществения живот“, коментира Тренчев.

Той напомни, че миналата година при формирането на служебния кабинет на Марин Райков социалните партньори са участвали в разговорите и са отстоявали публично позиции по обществено-икономически теми. Тренчев посочи, че синдикатите и сега са готови да направят същото, защото не им е безразлично „накъде се кара държавата“.

Вчера от КНСБ се присъединиха към апела на бизнеса за осигуряване на ефективно функциониране на всички държавни служби и министерства за времето до формирането на ново Народно събрание и Министерски съвет. Синдикатите настояват политическата ситуация да не спира важните реформи.

Преди дни от Българската търговско-промишлена палата също изразиха безпокойство от застой в работата на администрацията заради усложнената политическа ситуация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Самите български комунисти си запалиха партийния дом за да покрият изчезването на голяма част от досиетата и архива на българските тайни служби и както обикновено правят много удобно прехвърлят вината за собствените си престъпления на опозицията или на ренегати от собствените им редици (както е в случая със сътрудника на ДС К.Тренчев).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
lubenmark
преди 9 години
Константин Тренчев - нагъл и безотговорен. Човекът който запали партийният дом вече надмина и бай Тошо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още