IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"OK Google" активира гласово търсене в Chrome

Функцията ще бъде налична за компютри с операционни системи Windows и Linux, както и за Mac-ове

11:53 | 23.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
"OK Google" активира гласово търсене в Chrome

Последната версия на интернет браузъра Chrome въвежда поддръжка на гласово търсене по команда. Потребителят вече ще може да използва и няколко допълнителни функции, като отново използва гласа си, предава Cnet.

За да се ползва гласова команда, е необходимо към компютъра да е свързан микрофон. Потребителят просто трябва да изговори "OK Google", когато е отворил нов таб в браузъра или сайта на Google. Това автоматично ще активира гласовото търсене и потребителят ще може да продиктува търсените от него ключови думи. 

Ето и няколко примерни въпроса, които може да се зададат в търсачката: „Утре ще ми трябва ли яке?“, „Къде е най-близката аптека?“, „Кога излита полет 900 на United Airlines?“, „Колко е часът в Лондон?“, „Кога залязва слънцето?“, „Колко е корен квадратен от 2209?“, „Как е краставица на испански?“, „Кога е мачът на „Ботев“? и др.

Функцията ще бъде налична за компютри с операционни системи Windows и Linux, както и за Mac-ове след няколко дни. Първоначално ще се поддържа само английски език, като постепенно ще бъдат добавяни и други от най-говорените езици. Функцията е деактивирана по подразбиране, като се активира при посещение на търсачката на Google, кликване на иконката с микрофон и натискане на бутона Enable OK Google.

Гласовият режим позволява и няколко допълнителни функции, като например възможност за създаване на таймер за определено време. А ако потребителят свърже профила си с Google Now, ще може да задава команди и до виртуалния асистент на Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 9 години
? Поне от три месеца е достъпно... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още