Георги Стоев: Правителството изпомпва ликвидността от системата

Национализацията на предприятия е грешна стъпка, коментира икономистът

3
 
1
 
4
преди 6 години
Няма профилна снимка
Стоев, ако не бяха зърнарите, сега нямаше да се тегли този заем. Миналата година по това време Дянков отказа да им плаща предсрочно, и в резултат беше уволнен. Прави си сметката какво им е лобито.

Иначе вече прекалено се спекулира на тема дългове. Ясно е, че този краткосрочен дълг ще бъде върнат след като ЕС ни възстанови парите след няколко месеца. Ако целта на спекулациите е да се покачат лихвите по предстоящото излизане на външните пазари, разните му там Индъстри уоч и ИПИта не са познали, щото инвеститорите не ги четат. Ако четат някого, това са разните там кредитни агенции, макар че и те не цвете за мирисане. Впрочем, от днес са подновили договора с Fitch :)

За кой ли път казвам, че в управлението на финансите не са проблемите на БГ. Другаде са, ама явно ще продължим да слушаме глупости.
0
 
15
 
3
bgMan до: albobo76
преди 6 години
Разбраха го много добре.
Не се бъркай!
Бавно и методично унищожават заплахата от конкуренция и отнемат на българина всяка друга възможност за реализация освен в държавното им корумпирано блато.
Те не искат нито нормална икономика, нито конкуренция, нито интелектуален български народ.
Искат само промити мозъци, които чакат само на това, което държавата може да направи за тях и прехвърлят вината за всичко лошо на другите.
1
 
14
 
2
преди 6 години
Няма профилна снимка
Как не го разбраха другарите: Колкото по-малко се меси правителството в икономиката - по-добре.
1
 
13
 
1
преди 6 години
Няма профилна снимка
Преди беше масова приватизация, сега- "масова" национализация (добре, че не съвсем), а накрая- пак ние ще го ядем...големия.