IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът навлиза в социалните мрежи

Разработчикът на игри Zynga започна да приема плащания посредством дигиталната валута

11:45 | 04.01.14 г. 1
<p>
	Приложенията на Zynga придобиха широка популярност сред потребителите по света. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Приложенията на Zynga придобиха широка популярност сред потребителите по света. Снимка: Ройтерс

Разработчикът на игри за социални мрежи Zynga обяви, че започва пробно приемане на плащания с биткойни чрез системата BitPay. Ходът отваря възможност за покачване на тримесечните приходи с около 200 млн. долара, пише CoinDesk.

"Пробните плащания чрез биткойни са достъпни само за потребителите, които играят FarmVille 2, CastleVille, ChefVille, CoasterVille, Hidden Chronicles, Hidden Shadows и CityVille", уточниха от компанията в комюнике на официалния си сайт.

От Zynga отбелязаха, че винаги работят за подобряване на условията за клиентите чрез обратна връзка. Ако тестовият вариант на BitPay постигне успех, компанията ще разшири проекта си за разплащане чрез дигигалната валута.

Zynga е сред новото поколение на компании, фокусирани върху социални игри. Приложенията ѝ се радват на широка популярност в социалните мрежи, в това число и във Facebook, като стимулират потребителите да се конкурират по между си и да си сътрудничат със своите приятели.

Основана през 2008 г., Zynga стана публично дружество през декември 2011 г. Предходните 12 месеца бяха трудни за компанията. През юли стана ясно, че разработчикът на игри е загубил почти половината от своята потребителска база в рамките на една година.

"Разплащанията с биткойни ще донесат много ползи за Zynga. По този начин компанията предоставя на потребителя друг начин на плащане. Тя му дава това, което иска, така да се каже", заяви Джефри Грийн, старши анализатор в PYMNTS – платформа, специализирана в сферата на разплащанията.

"Предизвикателството ще бъде волатилността на биткойна и това какво си струва да се купува в дадения момент в сравнение с долара. Делът на разплащанията по новия метод може би няма да е много висок, но най-вероятно ще представлява интерес за геймърите да опитат нещо ново", допълни експертът.

Криптовалутата продължава възхода си след пропадането до под 600 долара в средата на декември. По време на търговията в събота един биткойн се разменя за 875 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още