IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стрес – тестовете на ЕЦБ повдигат някои въпросителни

И през 2014 година едва ли ще сме свидетели на много придобивания в банковия сектор, смята анализаторът Джонатан Тайс

10:20 | 24.12.13 г. 1
Стрес – тестовете на ЕЦБ повдигат някои въпросителни

Възможностите са увеличение на печалбите в банковия сектор догодина са добри, но предстоящите стрес-тестове на ЕЦБ повдигат много въпросителни и може да провалят някои европейски банки, коментира анализаторът Джонатан Тайс  пред Bloomberg.

Някои банки вече се подготвят за проверката, но много важно е как ще се отрази това на финансовите резултати, ако банките бъдат задължени да преразгледат лошите дългове и да увеличат коефициента на покритие.

Според експерта  активността при сливанията и придобиванията и през 2014 година няма да бъде особено висока, защото финансовите компании все още са фокусирани върху преструктуриране на бизнеса и изграждане на успешни стратегии.

Целия коментар на Джонатан Тайс можете да видите във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ronin47
преди 10 години
Мтел чрез комуникации контролира цялата държава - финанси, политика. БНБ, Правителство, Булбанк, Раифайзен ... през Спектрумнет и контрол на съзнанието на безжичната мрежа. Проблемът е, че МТЕЛ ФАЛИРА. Целия Телеком Австрия подкупи много министри (като Хохехер - Станишев) и е пред фалит на основните пазари. Хората в България се усетиха 90% са против Мтел, 90% против правителството. Правителството краде за последно и подписва договори, кой ще изплаща 12 млрд. Уестингхаус. Централните банкери са подкупени за най-високия марж в ЕК 7% - за 1.5 млрд. лв печалба. - хоара искат да ги убиват по блоговете, контролираните медии ги прикриват. Какво правиме:- Ако БУЛСАТКОМ вземе мрежата на МТЕЛ и шпионира, хората не искат несигурни данни и ще ги фалират.- ВИВАКОМ е руска компания и едва ли ЕК и ЕЦБ ще дадът контрол над Правителство и БНБ.- ТЕЛЕНОР е компания за 80 млрд ЕВРО и едва ли ще рискуват бранда. Шпионират на пазар ката Украйна, на ако последват Телеком Австрия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още