IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инженер създаде нов вид контролери за игри

Иновативното изобретение позволява на потребителя да играе без да използва мишка

17:06 | 06.12.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инженер създаде нов вид контролери за игри

Компютърен инженер е създал игрови контролери за езика и седалището по примера на почти всички производители на конзоли, които са показвали иновативни и дори странни изобретения.

Новото изобретение е дело на инженера Валв Бен Краснов, който публикува видеоклип, показващ две необичайни устройства. Те позволяват на потребителя да контролира видео играта с език или с начина, по който е седнал.

Все още не е ясно дали екстравагантното му откритие ще успее да пробие на пазара, но от друга страна представлява напредък в хендс-фри управлението на игри.

Благодарение на втория контролер, който е базиран на позата, потребителите могат да се движат в играта. Това се случва като сядат или преместват тежестта си напред, назад или настрани.

За изобретението са използвани мишка, контролер от Xbox, както и евтин домашен кантар. Краснов е категоричен, че прецизността на неговите контролери все още не може да надмине тази на мишката, но и новият начин на управление има своите предимства.

Подробности за иновативното решение на инженера вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Джойстик за ***. Върхова форма на мързел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още