IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спокойни за децата и на Хелоуин

Членове на семействата могат да следят местоположението на децата в реално време

11:28 | 29.10.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Редица безплатни приложения за iPhone и Android устройства могат да накарат родителите да се чувстват спокойни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Редица безплатни приложения за iPhone и Android устройства могат да накарат родителите да се чувстват спокойни. Снимка: Ройтерс

Родителите, които се тревожат да пуснат децата си за "лакомства или номер" на Хелоуин, могат да свалят някои нови приложения, които следят наследниците им и пращат сигнали, когато те напуснат предварително зададен район, съобщава Ройтерс.

С безплатното приложение за iPhone, наречено Track n Treat, децата изпращат линк, валиден за определен период от време, указващ тяхното местоположение чрез телефонен номер или имейл. Това позволява на родителите да разберат къде са те посредством уеб браузър в рамките на следващите четири часа.

Друго безплатно приложение, Family GPS Tracker за iPhone и Android, не само позволява на родителите да виждат къде са децата им в реално време, но и изпраща съобщения, когато детето се отклони от определен район. 

Life360, друго безплатно приложение за iPhone иAndroid, позволява на членовете на семейството да виждат къде се намират на карта и да контактуват чрез групови съобщения. Приложението позволява на потребителите да определят зони и съобщения, които например показват кога детето пристига в училището, или пък кога съпругът или съпругата си тръгват от работа или се прибират у дома. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
MrSi
преди 10 години
Това го има от много време. Защо трябва да се заплаща за разни приложения или пък да се ползват безплатни ( които вероятно здравата ще спамят с реклами ) след като се ползва GPS ? Имам приятели чиито деца са вече тийнейджъри и не изключват GPS-ите си докато са навън. Просто така са им наредили техните родителите. Ама Американците нали са плащачи , защо да ги жалиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още