IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 български компании попаднаха в класацията SEE Top 100

"Армеец" АД е най-добре представилата се застрахователна компания в класацията

20:12 | 21.10.13 г. 5
Автор - снимка
Редактор
12 български компании попаднаха в класацията SEE Top 100

„България има 12 представителя в класацията на най-добри компании в SEE TOP 100“, обяви в ефира на Bulgaria On Air Дилян Дамянов, директор Информационни услуги в SeeNews, която подготвя класацията вече шест години.

„Лукойл Нефтохим Бургас“ АД е най-голямата компания за 2012 година, заемаща второ място в цялостната класация за региона. „Аурубис България“ АД се нарежда след нея на 8-мо място, следвана от „Лукойл-България ЕООД“ – на 12-то.

България е допринесла за класацията на най-добри застрахователи с цели 18 имена, похвали се Дамянов. „Нашият най-добре представил се застраховател е „Армеец“ АД, заемащ 20-то място. „ДЗИ – Общо Застраховане“ ЕАД е на 21-ва позиция, а „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ АД – на 23-та“, допълни мениджърът от SeeNews.

Според Дамянов тази година българските банки доминират в класацията с цели 21 представителя, надминаващи дори миналогодишния победител – Румъния. „Уникредит Булбанк“ АД е най-голямата българска банка, заемаща осмо място в класацията, следвана от „ДСК Банка“ АД, на 14-то място, и „Първа Инвестиционна Банка“ АД под номер 19.

„Намалената икономическа активност и повишаващата се безработица са фактори, белязали всички страни от Югоизточна Европа през изминалата 2012 година. Миналата година всички страни от региона са отчели по-нисък ръст на БВП в сравнение с 2011 г. Една от основните спирачки за икономическата активност е кризата в еврозоната, където са позиционирани основните търговски партньори на страните от Югоизточна Европа. Ниското потребление на домакинствата е друга основна причина за незадоволителната икономическа активност на държавите“, обясни още Дилян Дамянов.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 0
mapto
преди 10 години
Щеше да е хубаво някой да обърне внимание, че SEE е Балканите. Всъщност според Капитал класацията обхваща Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Т.е. България е втория по големина пазар в този регион и страната на съставителя на класацията. Това обяснява много неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
loramileva
преди 10 години
И най-добре представилия се застраховател, разбира се в новина на сайта на Химимпорт е..... Застрахователната компания на Химимпорт! Вервайте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
Абе ... аз кат гледам компаниите, май не са много български, ако че оперират в България. Само Армеец и *** , странно че я няма КТБ, :), пък както знаем, там има не съвсем пазарни принципи та...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 9
mailoff
преди 10 години
Хубаво е, че българският бизнес търпи някакво развитие предвид условията, в които е поставен да работи. И въпреки държавата, която с нищо не му помага
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 16
Veni
преди 10 години
Обичам да чета такива новини. Това значи само едно, че ние можем. Дори да сме малка държава, дори икономиката ни е зле има български компании, които се справят успешно с проблемите и вървят напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още