IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Стоев: Правителството трябва да разчита на приходите, които получава

Икономистът препоръча управляващите да спазват политика на балансиран бюджет

20:42 | 16.08.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Георги Стоев: Правителството трябва да разчита на приходите, които получава

Засега не можем да говорим за някакви негативни последици от актуализацията на бюджета. Това коментира в ефира на Bulgaria On Air икономистът и управляващ съдружник в Industry Watch Георги Стоев. Той допълни, че към момента изпълнението на бюджета върви според заложените параметри от преди година.

„По отношение на приходите няма притеснителни сигнали. Що се отнася до опасенията за раздуване на разходите, нашата препоръка винаги е била за по-малко такива”, коментира Стоев.

Икономистът коментира и предупреждението на Пламен Орешарски, че страната може да изпадне в рецесия, като според него това е малко вероятно. Стоев допълни, че посланието на премиера е било по-скоро фокусирано върху това, че няма да има нова актуализация на бюджета. 

По думите му предвид събитията около предложените и приети промени на основния финансов закон, не е нужно да се нажежава допълнително общественото мнение.

Според икономиста управляващите трябва да следват политика на балансиран бюджет, да се справят с приходите, които получават, да запазят фискалната стабилност, да не раздуват разходната част и да не изпращат притеснителни сигнали към финансовите пазари.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
http://***.razkritia.com/wp-content/uploads/2013/08/%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Станишев е бил стипендиант на програмата Chevening, с чиято помощ той е изкарал като слушател в London School of Economics известно време. (Там е учил и синът на Муамар Кадафи!) Програмата се управлява от британското министерство на външните работи защото така британското външно разузнаване има пряк достъп и влияние върху новоизгряващите политически звезди в третия и втория свят. Освен това Станишев е бил слушател и на Московското училище за политика. То е основано през 1992 г. с цел да подпомогне изграждането на демократични ценности в Русия от Джордж Сорос. Няколко години по-късно Станишев се оказва в настоятелството на Училището за политика в България. У нас, освен чрез всякакви международни грантове, то се ползваше и с подкрепата на "Отворено общество" и фондация "Америка за България". Тоест може да се каже, че лидерът на БСП е бил служител на Сорос или по определенията на неговите политолози - оригинален ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 15
Сините камъни
преди 10 години
То разчита само на джобните приходи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още