IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Протестиращи и органи на реда да запазят протеста мирен

Нека протестът остане цивилизован и устремен към ценностите на демократичното общество, предлага президентът

00:25 | 24.07.13 г. 6
Плевнелиев: Протестиращи и органи на реда да запазят протеста мирен

„Призовавам протестиращите да запазят протеста такъв, какъвто впечатли цяла Европа – мирен, цивилизован и устремен към ценностите на демократичното общество, към което се стремим вече почти четвърт век", заявява президентът Росен Плевнелиев, цитиран в съобщение на своята пресслужба.

За първи път от началото на протестите днес станахме свидетели на напрежение и опити за провокация, посочва Плевнелиев. "Апелирам за разграничаване и въздържане от всякакви действия, водещи до ескалиране на напрежението и нарушаване на обществения ред", подчертава той.

Президентът призовава органите на реда да продължат да изпълняват своите задължения както досега. "Да не се поддават на натрупалото се напрежение и умора и да положат максимални усилия да запазят протеста мирен", настоява той.

"Ние всички живеем тук, това е нашата държава, към нея сме отговорни. Призовавам всички за спокойствие и за запазване на реда!", категоричен е държавният глава.

В късните часове на 23 юли полицията проправи с бой пътя на автобус, извеждащ депутати от БСП и ДПС от блокадата на протестиращите около Народното събрание. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Разбира се, че агресията на така наречените протестиращи на 23 юли е провокирано и предварително подготвено. До носенето на кирки и лостове за паветата. Аз не искам моите данъци да опитавт за ремонти от съзнателно допуснати вандали, Чи ли, Йорданке Фандъкова?Президентът - поощри протестиращите, но нищо не казва за алтернативните протест Готов е е да състави служебно правителство. Да ни подскажа от кои: Саша Безуханова, Иво Прокопиев и т.н. Не са олигарси, нали? Но нетови.Прукорорът се прави, че нищо не се случи.Фандъкова - 42 дни допуска протести без разрешения по цели вечери и нощи. Задръстени улици, бебета на адски шум, към 11 часа на 23 юли видях главицата на едно русо дете между краката на насилниците да направят какво??? на излизащите депутати от НС. Задабиха и винейката за инцидента на "Цариградско шосе". Кой знае какво още може да се случи. И ние живеем в този съзнателно разбунен град.Институциите не са си на мястото и то съзнателно. Това е противозаконно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
Есхил
преди 10 години
До data: не не вярвам и за това ни спретват толкова измислени " протести" . Още по голямата беда е , че и тези среЩу които са протестите и те не вярват и знаят почти със сигурност че са обречени, защото по каприз на случая попаднахме във водовъртежа на далеч по големи интереси. Ясно е, че ако Ердоган се бе уплашил и бе отстъпил на организираната му миниреволюция, никой нямаше да се интересува какво правителство има в България, но сега.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Абсолютно! Пеъцко - миротворец! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
gat1
преди 10 години
Последни напъни на платените драскачи, съдейки по гласовете :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 16
data
преди 10 години
Вярваш ли си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 41 rate down comment 8
Есхил
преди 10 години
Организаторът на опита за преврат прави стъпки да се разграничи от преките му изпълнители. При наличието на справедлив и честен съдебен процес против превратаджиите , което едва ли би могло да се случи в страна като нашата, неизбежно ще бъдат осветени хората давали пари и указания на погромаджиите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още