IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще защитава гражданите и от монополите в енергетиката

Сред насоките за работа е създаването на независим контрол за изправността на електромерите, съобщи "червеният" депутат Явор Куюмджиев

15:48 | 18.07.13 г. 6
БСП ще защитава гражданите и от монополите в енергетиката

Създаване на Институт за независим контрол на електромерите, задължение доставчиците да доставят електричество със съответното качество, както и да съобщават своевременно за спиране на тока, са насоки, в които ще работи БСП в защита на потребителите от монополите в енергетиката.

Управляващите обмислят още и промяна в посока на плащанията и съдебните действия при несъгласие с представената сметка.

Идеите представи в Народното събрание депутатът Явор Куюмджиев, пишат от пресцентъра на БСП.

Куюмджиев коментира от парламентарната трибуна, че в момента ситуацията е абсурдна – ако клиентът се съмнява в точността на измервателните уреди, единствената инстанция, която може да ги провери да е самият доставчик.

Що се отнася до плащанията на сметки, за които потребителите смятат, че са завишени, Куюмджиев заяви, че сегашната практика трябва да бъде променена. „През януари някои от клиентите получиха с 50-60% по-високи сметки и всички бяха принудени да си платят сметките, въпреки че не бяха съгласни с тях”, припомни депутатът.

Според него доставчикът трябва да доказва, че клиентът е потребил количеството електричество, а не обратното.

Конкретните мерки по тези насоки за работа ще бъдат разработени в рамките на няколко седмици, обеща още „червеният“ депутат. Плановете са промените да бъдат приети преди началото на отоплителния сезон и „гражданите да имат закрила от държавата“, допълни още Куюмджиев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
ха ха ха ха ....Като пенсионерите от собствениците на пенсионни фондове ли?! Той този господин се шегува. Разчита на чувството ни на хумор! :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
T.e. ще ги защитава от себе си????Как пък ще стане това?Монопола в енергетиката се държи от пионки като Р. Овч., Петър Димитров, Богомил Манчев, Ахмед Доган и любовници, фотоволтаичните паркове на Кутев, Мая Манолова няколко други заслужили другари.Има ли още *** да повярват на такива лозунги в ленински стил?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Joel
преди 10 години
А за Златев и Лукойл нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 3
ventsislav.dyackov
преди 10 години
Само дето от БСП няма кой да ни защити ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още