IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Вече е късно за споразумение с БСП - те показаха своите истински намерения, смята бившият премиер

18:55 | 29.06.13 г. 44
Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Със съжаление за гласоподавателите на БСП ДПС диктува управлението, а подкрепата дава „Атака”, смята бившият премиер Бойко Борисов. Той отказа да коментира поведението на Сергей Станишев в последните дни, но коментира, че отговорност носи лично Сергей Станишев и неговото желание за власт.

Бойко Борисов заяви пред „Нова телевизия”, че са го обвинявали, че е диктатор, но сега е диктатура, сочейки изявленията на Михаил Миков и назначенията в последните седмици.

„Начело на Българския енергиен холдинг (БЕХ) сложиха човек, който е съден. Той ли ще донесе прозрачност в енергетиката?”, посочи едно от назначенията на премиера Пламен Орешарски. Припомняме, че само преди дни от Софийската градска прокуратура поискаха отстраняването на Георги Христозов от БЕХ с мотив  липсата му на достъп до секретна информация заради влязла в сила присъда.

Христозов е реабилитиран, но според Закона за защита за класифицирана информация дори и при това положение той няма право на достъп до информация.

Вече е късно да се споразумеем с БСП - с последните си назначения те показаха истинските си намерения. "Така се прави в истинските демокрации", коментира Борисов на въпрос дали е щял да се споразумее с останалите партии в парламента в името на спасението на България.  

Бившият премиер обясни още, че всички коментари, че БСП е на власт сега, за да „попречи на ГЕРБ да замете следите си” и че ще бъдат вадени далаверите на управляващите, са несъстоятелни. „Една далавера не е извадена досега”, заяви Борисов.

Внушенията, че протестите са платени от ГЕРБ ме ласкаят, каза лидерът на партията и поясни, че на улицата са млади и интелигентни хора. „Сред тях сигурно има и привърженици на ГЕРБ”, смята той, отхвърляйки обаче обвиненията, че партията плаща  за тези протести.

Бившият премиер коментира още и назначението на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност”. „Кое му е нестандартното на ситуацията?”, запита той по отношение на изявленията на Сергей Станишев, сочейки че в момента БСП има пълната власт и управлява.

Борисов коментира още, че има информация, че Пеевски е бил готвен и за вицепремиер, но не даде повече подробности за тези планове. Борисов категорично отрече, че в своя управленски мандат да се е възползвал от медийния комфорт, осигуряван от Пеевски.

Той отново повтори теорията си, че назначенията на новия кабинет са поръчани от Ахмед Доган. 

На въпрос дали ще снеме доверието си от Цветан Цветанов, Борисов заяви, че вярва на прокуратурата. Ако обвиненията срещу зам.-председателят на ГЕРБ бъдат доказани, той ще бъде отстранен, заяви Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Ами прав е - от него нищо не зависи! - игра на думи с изместване на смисъла...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 34 rate down comment 15
sel4o
преди 10 години
Защото приятелю, тези хора доказаха, че са национални предатели и престъпници. Споразумения с престъпници? Може, но единствено в съда. Никога не съм бил краен. Но спрямо тези хора няма друг подход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 42
novak li sam
преди 10 години
Защо бе, Селчо, нали така се прави в истинските демокрации - споразумение в името на спасението на България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 51 rate down comment 27
sel4o
преди 10 години
Никакви споразумения с тези ***! Остават им броени дни. Руснакът Станишев е тапигьоз и никога не би сдал властта преди да види дебелия, дано у Олигарски заговори съвестта или разума, инак ще ядат дървото накрая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още