IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Вече е късно за споразумение с БСП - те показаха своите истински намерения, смята бившият премиер

18:55 | 29.06.13 г. 44
Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Със съжаление за гласоподавателите на БСП ДПС диктува управлението, а подкрепата дава „Атака”, смята бившият премиер Бойко Борисов. Той отказа да коментира поведението на Сергей Станишев в последните дни, но коментира, че отговорност носи лично Сергей Станишев и неговото желание за власт.

Бойко Борисов заяви пред „Нова телевизия”, че са го обвинявали, че е диктатор, но сега е диктатура, сочейки изявленията на Михаил Миков и назначенията в последните седмици.

„Начело на Българския енергиен холдинг (БЕХ) сложиха човек, който е съден. Той ли ще донесе прозрачност в енергетиката?”, посочи едно от назначенията на премиера Пламен Орешарски. Припомняме, че само преди дни от Софийската градска прокуратура поискаха отстраняването на Георги Христозов от БЕХ с мотив  липсата му на достъп до секретна информация заради влязла в сила присъда.

Христозов е реабилитиран, но според Закона за защита за класифицирана информация дори и при това положение той няма право на достъп до информация.

Вече е късно да се споразумеем с БСП - с последните си назначения те показаха истинските си намерения. "Така се прави в истинските демокрации", коментира Борисов на въпрос дали е щял да се споразумее с останалите партии в парламента в името на спасението на България.  

Бившият премиер обясни още, че всички коментари, че БСП е на власт сега, за да „попречи на ГЕРБ да замете следите си” и че ще бъдат вадени далаверите на управляващите, са несъстоятелни. „Една далавера не е извадена досега”, заяви Борисов.

Внушенията, че протестите са платени от ГЕРБ ме ласкаят, каза лидерът на партията и поясни, че на улицата са млади и интелигентни хора. „Сред тях сигурно има и привърженици на ГЕРБ”, смята той, отхвърляйки обаче обвиненията, че партията плаща  за тези протести.

Бившият премиер коментира още и назначението на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност”. „Кое му е нестандартното на ситуацията?”, запита той по отношение на изявленията на Сергей Станишев, сочейки че в момента БСП има пълната власт и управлява.

Борисов коментира още, че има информация, че Пеевски е бил готвен и за вицепремиер, но не даде повече подробности за тези планове. Борисов категорично отрече, че в своя управленски мандат да се е възползвал от медийния комфорт, осигуряван от Пеевски.

Той отново повтори теорията си, че назначенията на новия кабинет са поръчани от Ахмед Доган. 

На въпрос дали ще снеме доверието си от Цветан Цветанов, Борисов заяви, че вярва на прокуратурата. Ако обвиненията срещу зам.-председателят на ГЕРБ бъдат доказани, той ще бъде отстранен, заяви Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
извинявайте - 3 БЪлгарии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 27 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Не братле. За тях това е добре дошло. Дадохме се без бой. Както през Втората световна - клекнахме веднага на Хитлер като почука на вратата. Както и преди Османското робство - бяхме не една България, а 3 Булгарии. И сега същото - разединени, бедни, необразовани, отчаяни. Готови за асимилиране от Великия запад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 20 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Искрено се чудя, как изобщо това правителство и парламент все още имат тук и там поддръжници. Ми то и за тях е ВРЕДНО ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 7 rate down comment 5
Vesko94
преди 10 години
И европейските ни партньори чак сега ли разбраха, че в България нещата не са наред? Или са страшно неориентирани, или страшно глупави....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
"Комисията, която отговаря за европейските въпроси в парламента на Германия е заседавала по въпроса и то при затворени врати. Председателят й, който е съпартиец на канцлера Меркел, се произнесе официално. Според Гунтер Крихбаум изборите и смяната на кабинети са естествен процес, но когато е очевидна волята на правителствата в името на властта да жертва държавата, това не може да бъде допуснато."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 13 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
"Германски политици са силно обезпокоени от случващото се у нас и реакцията на правителството ниСлучващото се в последните две-три седмици в България накара германски политици да поискат временното отнемане на правото на глас на страната ни в ЕС. Положението в държавата ни намери естествен отглас в партньорите ни, които вече изразиха силното си безпокойство от положението. Дори се намери евродепутат, който поиска своевременно да бъде приложен член 7 от Лисабонския договор, което ще отнеме правото на глас на България при обсъжданията. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 22 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
И хайде, поддръжниците на Орешарски утре пред НДК.Че то срамота, толкова драскачи по форумите, а на протеста пратили бабите си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 21 rate down comment 12
deant
преди 10 години
Даже не си правих труда да му гледам интервюто при Диков. На следващите избори ще стане като НДСВ. Сам си е виновен. Имаше шанс 4 години да направи нещо сериозно - ската се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 10
Alee
преди 10 години
Било късно за споразумение, нали всички разправяхте че няма да се споразумявате по между си (ГЕРБ-БСП)?! Все пак сте го обсъждали, нали?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 25 rate down comment 9
data
преди 10 години
И тоз нещо го е напекло слънцето . И той като станишко на инат го раздава . В политиката и в бизнеса инатлъка винаги е губеща стратегия .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още