IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия обяви план за стимулиране на стагниращата си икономика

До 2016 г. ще бъдат похарчени 1,59 млрд. евро, от които близо половината - през изборната 2014 г. година

20:57 | 25.06.13 г. 1
Австрия обяви план за стимулиране на стагниращата си икономика

Австрия обяви днес план на стойност 1,59 млрд. евро до 2016 година за стимулиране на икономиката си, която е в стагнация от второто тримесечие на 2012 година, без обаче да се отказва от целта за постигане на балансиран бюджет през 2016 година, предаде AFP, цитирана от БТА.

Този план засяга най-вече строителството, грижите за най-малките, социалните помощи и помощите за жертвите на наводненията.

Правителството на широката коалиция възнамерява да използва близо половината от тези средства (745,5 млн. евро) през 2014 година, няколко месеца след изборите, насрочени за 29 септември.

Канцлерът Вернер Файман видя във всичко това послание към гражданите, "които се питат дали се предприема всичко, за да се гарантира заетостта". Най-важното, което може да се каже, е, че няма да се правят нови дългове, похвали се на свой ред вицеканцлерът Михаел Шпинделегер.

Целта за постигане на балансиран бюджет през 2016 година, определена в плана за икономии от близо 28 млрд. евро до 2016 година, който бе гласуван от парламента в края на март 2012 година, бе потвърдена от правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi.benevolenet
преди 10 години
Вече пета година лихвите в България са високи заради картел. Ако приблизително креди се дават на 10%, а депозити се взимат за 3% тогава 7% марж*40 млрд=3млрд и за 5 години са 15 млрд лв, които се губят и лошите кредити са още над 10 млрд. Колко пъти трябва да се обяснява, че Григор Стоевски, Кристина Карагьозова и другите от рисърча в БНБ, както и Петър Чобанов и други политици и икономисти са с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел и подкрепят регистрираните около Австрия Банки като мафия. Те умишлено подготвиха кризата. В пряк разговор ми отговарят, че "в България е така", "това се големи банки, които те не могат да контролират" или Чобанов "какво искаш - космически кораб ли да построим в България". С каъв ъкъл Петър Чобанов стана финансов министър? Нали с Орешарски пряко загубиха 2/3 (20 млрд според Евостат) от фондовата борса - като фин. мин. и шеф на фондовата борса тогава. Ясно, че само искат да го накиснат отново с злоупотреби за милярди, а хората ще стават бедни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още