IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доган поръчал атентат срещу Борисов*

Вече бившият премиер обяви пред депутатите, че има официален документ за подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган

13:45 | 21.02.13 г. 28
Доган поръчал атентат срещу Борисов*

В официален документ пишеше, че срещу мен се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. Това сензационно обяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

Аз не съм страшен, страшни са тези, които ме поръчвате, допълни Борисов.

"Предлагам да извикате директора на разузнаването да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган", каза Борисов от парламентарната трибуна буквално секунди след като депутатите приеха оставката му. 

„Понеже минахте границите, искам да знаят хората“, каза Борисов.

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов.

Да се разсекрети папката "Лале", в която може да се види как един представитнел на подземния свят каза: "Бойко взе парите", призова Хисто Бисеров от ДПС. 

По-късно лидерът на ДПС Лютви Местан обвини Борисов в опит да злепостави пожизнения лидер на партията Ахмед Доган. „Протестирам от името на всички мои колеги да се злепоставя един политик  - Ахмед Доган, който получи признание в цяла Европа като архитект на вътрешния мир. Ако обвиненията на Бойко Борисов бяха истина, те отдавна щяха да са огласени“, коментира той.

Последният пристан на всяко тоталитарно управление е етническият конфликт, заяви още Местан.
Той беше категоричен, че изборите ще се проведат в спокойна среда – „ужасът на Борисов, защото в спокойна среда ГЕРБ ще загуби изборите“.

* Актуализирато към 14.45

Още новини за политическата обстановка в страната четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 16 rate down comment 8
Гари
преди 11 години
Изключително безотговорно изказване, типично в стила на Б.Б.И вероятно напълно измислено. Ако е имал такива данни, трябвало е да поръча разследване, да повдигне обвинение. Защо не го е направил? Би трябвало да последва ответна реакция във вид на дело за клевета. Все пак не са кои да е Бойко и Доган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 42 rate down comment 0
993
преди 11 години
И аз ги гледах. С Бисеров се дърлиха още вчера сутринта, когато Борисов обяви, че ще подаде оставката на кабинета. Просто е жалко, че в институция като парламента се сринаха на ченгеджийско ниво (каквито и двамата с Бисеров са). Папки, флашки "лалета". Това не са политици, а ченгета! Има си служби, ако има нещо такова да го проверят има си прокуратура, съд..., ааа забравих, че те са над нея. И брадатия козел, сега вече председател на ДПС почва да мека, че бил застрашен етническия мир. Писна ми от тези! Като опре ножа до кокала оп, застрашен бил етническия мир. Държат цялата ни държава в "шах" за събития в едно друго време скоито нямаме нищо общо!!! Най-паразитната и крадлива, но признавам добре организирана и координирана партия/движение...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 2
george_tn
преди 11 години
гледах дебатите по оставката и ББ си изтърва нервите. И не ми се стори като предварително премисляно. Каза че вече не можел да трае, след като Бисеров го нападна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 35 rate down comment 6
albobo76
преди 11 години
Аз пък съм учуден, че чак сега Доган е поръчал Бoйко. Доган и цялото ДПС са наследниците на една терористична организация, от преди 10.11.1989 г. която взривяваше вагони с майки и деца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
993
преди 11 години
Защо го казва точно днес? Ако беше вярно, защо не го разнищиха както му е реда? Странни работи?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още