IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството на домакинствата в САЩ продължава да расте

През третото тримесечие нетното състояние на домакинствата и организациите с идеална цел в страната се е увеличило с 1,72 трлн. долара до 64,8 трлн. долара

10:54 | 07.12.12 г. 1
Богатството на домакинствата в САЩ продължава да расте

Богатството на домакинствата в САЩ е нараснало през третото тримесечие благодарение на ръста на цените на акциите и жилищата, които засилват потребителското доверие, предаде Bloomberg.

В периода от юли до края на септември нетното състояние на домакинствата и организациите с идеална цел в страната се е увеличило с 1,72 трлн. долара, или с 2,7%, спрямо предходното тримесечие, достигайки 64,8 трлн. долара, обяви Федералният резерв във Вашингтон.

Стойността на финансовите активи, притежавани от американските домакинства, включително акции и влогове в пенсионни фондове, се е покачила с 1,3 трлн. долара.

Имотните активи на домакинствата са увеличили стойността си с 301 млрд. долара, сочи още статистиката.

Дълговете на домакинствата са намалели с 2% на годишна база, което е 16-ото им понижение за последните 18 тримесечия. Ипотечните задължения са намалели с 3%.

Другите форми на потребителско кредитиране обаче, като например заемите за покупка на автомобили и студентските кредити, са се увеличили с 4,3%.

Общите нефинансови задължения пък са нараснали с 2,4% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Vesko94
преди 11 години
САЩ засрамиха Европа и наистина показаха, че могат да управляват икономиката си. Макар и умерен- растеж има. На другия полюс обаче е ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още