IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното търсене за Lumia 920 на Nokia вдигна цената на акциите ѝ

Анализатор обаче предупреждава, че изчерпването на количествата в Германия може да е резултат от ограничени доставки

19:23 | 19.11.12 г. 4
<p>
	Моделът Lumia 920. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Моделът Lumia 920. Снимка: Ройтерс

Новият водещ продукт на финландския производител на мобилни телефони Nokia Corp., смартфонът Lumia 920, изглежда вече е разпродаден в Германия и се изкачи до второто място в списъка на Amazon.com за най-добре продавани мобилни устройства, обвързани с договор, съобщи MarketWatch.

Според графиката на продажбите на Amazon.com, която се обновява на всеки час, черната версия на Lumia 920 е второто най-продавано устройство в САЩ след  DROID RAZR MAXX HD 4G на Motorola.

В петък германската страница на Nokia във Facebook, Nokia Deutschland, публикува съобщения с предупреждение към потенциалните купувачи, че новата Lumia 920, която върви под Windows, е изчерпана в складовете на много от магазините.

„Бяхме уведомени, че заради силното търсене Lumia 920 вече е разпродаден в много от магазините“, се посочва в съобщението. Там се добавя, че компанията работи по проблема за осигуряването на достатъчни количества.

Очевидно високото търсене на новия водещ продукт на Nokia предизвика рязко повишаване на цената на акциите ѝ, достигнало 6,3% при цена от 2,24 евро за брой.

Макар че съобщението предполага, че финландският производител на мобилни устройства може би е пред обрат по отношение на тенденцията при акциите му, Михаел Шрьодер, анализатор във финландската компания за инвестиционни услуги FIM предупреждава, че не трябва да се разчита прекалено много на това.

„Все още не можем да кажем нищо за реалните продажби“, каза Шрьодер. „Макер че интересът към новото устройство на Nokia изглежда е висок, фактът, че то е било разпродадено в Германия може да е и резултат от ограничени доставки“, добави той.

Компанията разчита много на новата продуктова линия Lumia, за да си върне изгубените пазарни позиции. В САЩ само  AT&T продава модела за 99,99 долара с двегодишен договор, подбивайки цената на новия  iPhone 5 на Apple Inc. и на Galaxy SIII на Samsung Electronics Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
poorcitizen
преди 11 години
По принцип iPhone 5 може да се купи и за $0,но програмата е много скъпа и е две годишна...сравнението е за една и съща програма на двата тел...и Nokia е много,много по евтина от новия iPhone...А между другото няма абсолютно никакво значение вече какъв тел.имаш!!!Всичко което има значение е екосистемата в която влизаш...Поне така е в тези държави които продават за $0 или ?0 телефоните които иначе в други държави се продават за хиляди...ако в Москва или някоя друга източно европейска страна всичко което има значение е да имаш модел на Apple и да покажеш,че го имаш...то вт.н. Развити държави освен сектантите на марката Apple които купуват всичко под тази марка,няма никакво значение какъв е тел.ти...ако имаш лодка от 60-на метра +,или Lamborgini,Ferrari,то тогава определено ще привлечеш внимание...но телефоните са просто....за приемане на данни(вече само аборигените ги използват за телефония)...Ака,че който купува Nokia да му е честито и дано му свърши някаква работа(поне да говори)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Нокия Лумия 920 е по-скъп от Галкси С3 на Самсунг, но е с повече екстри и по-добър като цяло, така че изобщо не е толкова евтин. За сравнение в AT&T също може да се купи iPhone 5 на цена от 99.99 долара с дадена програма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още