IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парното и природният газ може да поевтинеят от 1 януари

Председателят на енергийния регулатор се надява с отстъпката от Газпром, която България се опитва да договори, да се компенсира недовзетият приход на Булгаргаз

13:28 | 13.11.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Парното и природният газ може да поевтинеят от 1 януари

Природният газ и парното може да поевтинеят от 1 януари, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев пред журналисти.

Прогнозата си Семерджиев обаче направи преди окончателно да бъдат уточнени параметрите по новия газов договор с Русия, което се очаква да стане на 15 ноември.

Председателят на регулатора се надява отстъпката от „Газпром“, която България се опитва да договори, да е достатъчна, за да компенсира в някаква степен недовзетия приход на държавния газов доставчик "Булгаргаз".

Периодично в предложенията си за цената на природния газ всяко тримесечие газовата компания посочва, че има недовзет приход. Все още не е ясно какъв ще бъде той за четвъртото тримесечие.

Ангел Семерджиев уточни, че след като стане ясно какви ще са доставните цени на руския газ за България, ще се изчисли и в каква степен това ще може да се отрази на цените на синьото гориво за крайните потребители.

Вчера „Булгаргаз“ съобщи, че ще изчака новия газов договор с Русия, затова компанията планира да обяви на 10 декември предложението си за цената на природния газ за първото тримесечие на 2013 г.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
space-man
преди 11 години
Оооп! И пресаташето на монополите се включи в предизборната "сапунка". Следват няколко месеца закани, пляскане на Руснаците от Дянков и след изборите цените ще се вдигнат поради международните пазари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още