IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 1 млрд. лв са нужни за довършване на магистрала "Хемус" от Шумен до Ябланица

Северната магистрала е сред приоритетните проекти в новата оперативна програма "Транспорт", която стартира след 2013 г., заяви министър Лиляна Павлова

16:44 | 09.08.12 г. 1
<p>
	<em>Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на управителния съвет на Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot; (АПИ) Лазар Лазаров прерязаха лентата на рехабилитирания участък Плевен - Троян - Кърнаре. </em>Снимка<i>: </i>БТА</p>

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров прерязаха лентата на рехабилитирания участък Плевен - Троян - Кърнаре. Снимка: БТА

Още близо 1 млрд. евро ще бъдат необходими за доизграждане на автомагистрала „Хемус” в участъка от Ябланица до Шумен. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след откриването на рехабилитиран участък от пътя Плевен - Троян - Кърнаре по проект, финансиран от Световната банка, информира БНР.

Магистрала "Хемус" е един от приоритетните проекти на министерството в новата оперативна програма „Транспорт“, която ще финансира именно големите пътища, автомагистралите и скоростните пътища след 2013 г., обясни министър Павлова.

Самата администрация ще работи активно, за да получи еврофинансиране и по довършителните участъци от магистрала "Струма", както и по проекта за тунел под Шипка.

"Предвид, че магистрала "Хемус" е изключително важна, започваме подготовката на този проект, за да може в началото на 2014 г. да задвижим тръжните процедури по избора на изпълнител", заяви Павлова.

Откритият днес ЛОТ 2 е част от програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура. По този проект са реконструирани четири участъка от второкласните пътища Враца-Оряхово, Гиген-Милковица и Плевен-Троян-Кърнаре, като общата им дължина надхвърля 44 километра.

Цялосното реновиране на участъците е финансирано от Световната банка и от държавния бюджет, а самата реконструкция е изпълнена от сдружение "Трейс - Плевен" за 24, 3 млн. лева .

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Кой сметна колко точно са парите? Дайте разчетите! Ако е некой икономист не му вервайте! Цената е неточна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още