IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животновъди ще получават до 25% допълнителни субсидии за модернизации

ЕК одобри държавната помощ за малките стопанства, съобщи зам. министърът на земеделието Светлана Боянова

17:14 | 06.03.12 г. 1
<p>
	Светлана Боянова, Снимка: Investor.bg</p>

Светлана Боянова, Снимка: Investor.bg

Държавен фонд „Земеделие“ ще отпуска от 5% до 25% допълнителна субсидия за животновъдни ферми, които все още не са покрили европейските критерии за качество на произвежданато мляко и кандидатстват с проекти за модернизация по програмата за селските райони, целящи покриване на на тези стандарти.

Това съобщи зам. министърът на земеделието и храните Светлана Боянова по време на на форума „Агросекторът и еврофинансирането“, организиран от Клуб Investor.bg.

Допълнителната държавна помощ беше одобрена от Европейската комисия в края на 2011 г. с шестото изменение на програмата за селските райони. Чрез нея се дава допълнителна възможност на малките ферми, чийто достъп до финансиране е изключително затруднен, да подготвят съответните проекти, така че до края на 2013 г. да успеят да покрият евростандартите за качество на млякото.

В края на миналата година Еврокомисията позволи на българските ферми от втора и трета категория да продължат да продават млякото си на българския пазар, но при условие, че в оставащите две години успеят да купят нужното оборудване, което може да се осигури по мярка 121 от програмата за селските райони, в частта за гарантираните бюджети, припомни Боянова.

Тя призова животновъдите да побързат с подготовката на проектите, така че през тази и следващата година да се вместят в сроковете.

Вижте какво разказа по време на Клуб Investor.bg заместник-министърът на земеделието и храните.

Клуб Investor.bg „Агробизнесът и еврофинансирането“ се осъществява благодарение на:
Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор
и Евро Ферт АД

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Това нововъведение с телевизорчето кефи:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още