IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария е поискала предпазни споразумения за финансова подкрепа от МВФ и ЕС

През септември унгарският държавен дълг достигна 82% от БВП, а водещите кредитни агенции предупредиха, че може да понижат рейтинга на страната под инвестиционното ниво

16:09 | 21.11.11 г. 6
Унгария е поискала предпазни споразумения за финансова подкрепа от МВФ и ЕС

Международният валутен фонд е получил молба от унгарските власти за евентуална финансова помощ, заяви генералният директор на финансовата институция Кристин Лагард, цитирана от Ройтерс.

„МВФ е получил молба от унгарските власти за евентуална финансова помощ. Властите са изпратили подобна молба и до Европейската комисия, като са посочили, че гледат на всяка подкрепа от МВФ и ЕК като на предпазна мярка, която може да бъде осигурена“, се посочва в съобщението на Лагард. „Екипът на МВФ, който наскоро бе в Унгария, се завръща във Вашингтон за консултации с управата на фонда и борда на директорите“, се казва още там.

Междувременно от пресслужбата на ЕК, цитирани от РИА Новости, потвърдиха, че са получили молбата на Унгария за „предпазна“ финансова помощ.

„Европейската комисия днес получи молбата от унгарските власти за евентуална финансова помощ от страна на Европейския съюз“, се посочва в съобщение на пресслужбата.

В документа се казва още, че ЕК ще обсъди молбата на унгарските власти „в тесни консултации с държавите-членки на ЕС и с МВФ“.

През миналата седмица унгарски медии съобщиха, че страната преговаря с МВФ и ЕС за получаване на евентуален предпазен финансов пакет, който да ѝ помогне да се защити от влиянието на дълговата криза в еврозоната и да подпомогне икономическите перспективи.

Тогава бе отбелязано също, че Унгария се надява да подпише споразуменията с международните кредитори в началото на 2012 г. Идеята е средствата да бъдат използвани само в случай на необходимост.

През септември унгарският държавен дълг достигна 82% от брутния вътрешен продукт на страната, докато през в края на юни показателят бе едва 75%.

Международните рейтингови агенции Standard & Poor's, Fitch Ratings и Moody's вече предупредиха, че могат да понижат кредитния рейтинг на страната под инвестиционното ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Здравейте г-н Dean.Jordanov,за да се знае истина за причина за световна стопанска криза през 2011 г. - правя това, което е в мои възможности.Според Вас в сайта са налични повторения, защото независимо колко пъти се коментира кризата през 2011 г. истината за нейната особено важна причина е една и съща държавна финансова Грешка на Джон Лоу.Сега политическите партии и техни експерти мълчаливо споделят Грешката на Джон Лоу за нормална стопанска практика, но ще дойде време, когато същите тези политическите партии (след като признаят тази досегашна държавна финансова слабост) вече ще са против Грешката на Джон Лоу и ще се различават по начина на нейно неутрализиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Всеки, който започва да облага банки, инвеститори, и подобна ***, веднага стига до МВФ. Който спокойно и безкрайно дои собственият си народ, и го докарва до просешка тояга- получава грамоти от МВФ.Щом замирише нейде на гной и на *** хиените от МВФ тутакси се придвижват .Въртят се наоколо, много не бързат. Мъчиш се да се задържиш, не се даваш , но кръвта ти изтича и силите те напускат. Ехидните им крясъци се чуват далеч в тъмнинатаАко вземете на лешоядите мършата когато се хранят ще ви накълват целите.Може мъртвото месо да мирише и да има червии, но това за тях е най-вкусното блюдо.Нито им давайте целина или моркови пак ще ви накълват мислейки, че искате да им вземете мършата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Светът се ръководи от световни престъпници - банкери, които умишлено облъчват човечеството с глупавата разточителност на европейската аристокрация, сякаш тя определя цената на петрола и курса на долара, за да отклонят вниманието от самите себе си. Темата е за т.нар. Нов световен ред. За Световната банка, която си играе с цели държави, правейки ги свои длъжници и настанявайки своите "бизнесмени" на чужди територии, където те да изсмукват ресурсите и да експлоатират местното население бетер роби. Темата е за Международния валутен фонд. Темата е за задкулисните машинации, с които светът се граби, като единици стават господари и се разпореждат със съдбите и живота, със здравето и начинът на съществувание на милиарди други хора. Темата е за съвсем реалната конспирацията и всички медийни небивалици, с които ни облъчват и затрупват, превръщайки ни в немислещи, похотливи, затъпели роботи, обременени от стремежът да се нахранят и да си платят сметките, неспособни да се откъснат от материалното, без способност за мащабно мислене, доста болнави поради тъпчене с генно модифицирани храни, дишане на замърсен въздух и пиене на отровена вода. Темата е за ваксините, болестите, фармакологията и пр. ***, които изпиват здравето ни, като си плащаме, за това и всеки ден се откриват нови, още по-зловещи и злощастни болести!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
чичо иване, вземи напиши едно писмо с всичките ти размисли до Брюксел, може наистина да го вземат под внимание. просто да го пишеш едно и също о постоянно тук, започва да дразни и си губи ефекта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
Иван Митев
преди 12 години
Проблемът през 2011 г. е, че не се отстранява особено важната причина за стопанска криза (Грешката на Джон Лоу, т. е. употреба на наследен от време със Златни пари начин на държавно финансово управление, който е НЕГОДЕН за приложение при стопанство с Незлатни пари), а се провежда политика за корегиране на последици, което не може да доведе до желан успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
това което гори вътре в ЕЗ започна лека полека да излиза и навън. тепърва предстоят интересни времена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още