IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турски златар продава злато, което реже с тенекеджийска ножица

Златарят от Адана отрязва желаното от клиента количество от специална плоска златна лента

22:33 | 03.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Все повече турци предпочитат да инвестират в злато. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Все повече турци предпочитат да инвестират в злато. Снимка: Ройтерс

Предприемчив златар в Турция продава злато на грамове, като го реже с тенекеджийска ножица според количеството, което клиентът желае, съобщава електронното издание на вестник „Хюриет“.

Необичайният метод за продажба хрумнал на Хюсеин Номаноглу предвид високото търсене на благородния метал, който остава атрактивна инвестиция, независимо от относителния спад на цената му в последния период. По този начин клиентите, които просто искат да инвестират, а не да си купят бижу, не са принудени да плащат за обработката на златото.

Златарят от Адана очаква от клиента само да му каже колко грама злато иска да купи и отрязва това количество от специално направена плоска златна лента.

„Понякога хората казват: "Имам толкова и толкова пари, дай ми злато", обяснява Номаноглу, който реже в отговор с тенекеджийската ножица според желанието на клиента.

По думите му турците сега следят внимателно чрез интернет тенденциите на пазара за злато и вече не залагат толкова на банковите депозити, а вместо това предпочитат да инвестират в благородния метал. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
rainmaker
преди 12 години
По принцип си прав но докато не се реши дълговата криза си остава една от малкото добри инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
bertram
преди 12 години
това определено е важен индикатор, че цената е близо до връх. дали е достигнат или не не е ясно все още, но щом по улиците инвестират в злато...нещата се изясняват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още