IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Call of Duty: Black Ops донесоха 1 млрд. долара за шест седмици

Според издателя на играта Activision Blizzard единствено Call of Duty и филмът Avatar са донесли подобни приходи за толкова кратък период

14:57 | 22.12.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Call of Duty: Black Ops донесоха 1 млрд. долара за шест седмици

Световните продажби на видеоиграта Call of Duty: Black Ops донесоха приходи от над 1 млрд. долара през първите шест седмици от пускането й на пазара.

Това показват данните, публикувани от издателя на играта Activision Blizzard и цитирани от BBC.

По този начин видеоиграта се присъединява към елитната група от развлекателни продукти, достигнали приходи от над 1 млрд. долара за толкова кратък период. Сред тях са албумът на Майкъл Джексън Thriller и филмът Титаник на режисьора Джеймс Камерън от 1997 г.

По думите на главния изпълнителен директор на Activision Боби Котик, само Call of Duty и филмът Avatar, също режисиран от Джеймс Камерън, са успели да донесат 1 млрд. долара приходи толкова бързо.

Почитателите на най-популярната за тази година видеоигра обаче съобщиха за проблеми с връзката към сървърите на Activision Blizzard през последните седмици, заради които се наложи студиото, разработило играта – Treyarch, да пусне допълнителни приложения, с които да се отстранят проблемите.

Според Activision още по-внушителен от броя на продадените копия на Call of Duty: Black Ops е броят на часовете, които потребителите отделят, за да играят онлайн. Данни на Activision показват, че повече от 600 млн. часа са били прекарани в различни мисии на Call of Duty: Black Ops от пускането й на пазара.

По данни на Microsoft феновете на видеоиграта, които ползват игралната конзола на Microsoft Xbox Live, я зареждат поне веднъж дневно, като отделят за игра поне час при всяко зареждане.

Black Ops е седмата версия на популярната видеоигра Call of Duty и третата, която е била разработена от Treyarch. Тя е базирана на въоръжените конфликти от периода на Студената война.

През 2009 година осмото заглавие от поредицата – COD: Modern Warfare 2, успя да продаде над 20 млн. копия по целия свят, като също се присъедини към развлекателните продукти, донесли приходи от поне 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 14 rate down comment 0
Tiki
преди 13 години
Аз пък си подарих един PlayStation 3! То да нямаш това вкъщи е като да нямаш телевизор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
greenman
преди 13 години
Поредицата е обречена да чупи рекорди! Това е единствената игра, която си купувам и си заслужава да си дадеш парите. Дано не я ****ат като онези нещастници от EA Games с Medal Of Honor~
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още