IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Алтерко“ пуска ново устройство от линията Shelly за контрол на отоплението

Shelly TRV е интелигентен термостатен радиаторен вентил за контрол на температурата и управление на отоплението чрез Wi-Fi връзка

12:17 | 16.12.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>Алтерко</em></p>

Снимка: Алтерко

„Алтерко“ АД пуска ново устройство от линията Shelly за контрол на отоплението, съобщава компанията чрез x3news.com.

Устройството Shelly TRV е интелигентен термостатен радиаторен вентил за контрол на температурата и управление на отоплението чрез Wi-Fi връзката в жилището.

Устройството не изисква хъб и разполага с презареждаща се батерия с над 2 години живот. Shelly TRV позволява на собствениците на жилища да избират настройките на радиатора за конкретен час от деня от всяка точка на света по всяко време, с което се пести енергия.

Shelly TRV използва изкуствен интелект, за да измерва температурата в помещението. Може да се използват и свързани температурни сензори за регулиране на топлината.

„Алтерко“ оценява потенциала на пазара на над 200 милиона нови радиатора, съвместими с Shelly TRV, само в Европа.

С бързото покачване на цените на енергията клиентите все повече търсят иновативни решения за интелигентен дом, които ще им помогнат да оптимизират разходите си и да осигурят най-ефективно използване на енергията, посочва компанията в съобщението си.

„Алтерко“ произвежда устройства от линията Shelly за автоматизация на осветление, електроуреди, врати и прозорци и други. Компанията прави и смартчасовниците MyKi, както и тракери, термометър и оксиметър от същата серия.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Чудото на изкуствения интелект, откритието на века (дето се използва от десетилетия в нормалните държави) - електронен термостат за парно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още