IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон: Brexit няма да превърне финансовия ни сектор в Дивия запад

Знаем, че нашата репутация на световно ниво почива на нашите високи стандарти, но това не означава, че не можем да правим нещата различно, каза министър Джон Глен

22:41 | 14.09.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Blooonberg LP</em></p>

Снимка: Blooonberg LP

Великобритания ще направи “разумни” промени на финансовите си правила след Brexit, за да е по-ефективен конкурент на Сингапур и Ню Йорк. Лондон обаче няма да се превърне в “Дивия запад”, коментира министърът по финансовите пазари Джон Глен, цитиран от Ройтерс. 

Великобритания окончателно напусна Европейския съюз едва миналата година, но Брюксел тепърва трябва да каже дали ще даде пазарен достъп на британския финансов сектор, допълни той.

“Междувременно ние ще продължим да гледаме към тези възможности и да взимаме решения и да правим добре основани промени”, каза още Глен.

Промени като това колко информация трябва да бъде разкривана при издаване на облигации “не означава, че ще се превърнем в Дивия запад”, смята той и допълни, че страната не е тръгнала по път на дерегулации, както първоначално се очакваше. 

“Знаем, че нашата репутация на световно ниво почива на нашите високи стандарти, но това не означава, че не можем да правим нещата различно”, коментира министърът.

От Брюксел вече казаха, че чакат да видят до каква степен правилата във Великобритания ще се разминават с тези в блока, преди да преценят какво да решат за пазарния достъп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
На това напомнят последните изречения на писанието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Лондон: Brexit няма да превърне финансовия ни сектор в Дивия запад > Тоооо ЕС обеща на един от прибалтийските тигри да затвори Игналинската АЕЦ, що ще им построят нова, ноооо до сега комбинация от 3 пръста!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още