IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ-СДС връща мандата за съставяне на правителство

Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза, каза премиерът в оставка Бойко Борисов

09:20 | 23.04.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Facebook/Бойко Борисов</p>

Снимка: Facebook/Бойко Борисов

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши партията да върне проучвателния мандат за съставяне на правителство и аз приемам решението. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов на живо във Facebook. На видеото се видя, че в дома на министър-председателя са били и Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова

„Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство", каза той и добави, че все пак българските граждани са успели да видят как би изглеждал кабинет на ГЕРБ-СДС в такава революционна ситуация. 

Припомняме, че вчера от „Има такъв народ" и „Демократична България“ отказаха среща с партията на Борисов. По думите на премиера в оставка, „ако имаше разумна политическа класа, те щяха да разчетат какво казва народът".

Според Борисов и втората политическа сила - „Има такъв народ", няма да състави правителство, защото „ги е страх“.

„Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи", каза още премиерът в оставка.

Той посочи и своя прочит на изборния резултат. „Народът каза - ГЕРБ трябва да бъде в управлението, но и каза, че ГЕРБ трябва да бъде контролиран. Сиреч народът не ни е дал превес“, каза Борисов и препоръча пленарните заседания на парламента да се излъчват пряко, за да се види какво се случва.

„Видях как си гласуваха над 10 хил. лв. заплати. Видях как се качват в служебните „Мерцедеси". Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти и то точно от „Има такъв народ”, коментира Борисов. Според него това са хора без опит, безотговорни, водени само от омраза, които „провалят всичко, до което се докоснат“.

Малко след видеото на Борисов от „Дондуков“ 2 обявиха, че от 10.30 часа президентът Румен Радев ще приеме  представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, на която съгласно конституционната процедура, връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
zelka007
преди 2 години
с червения конец против уруки е джелезен ... :))) ... дръж се баце , тия в парламента не могат да резделят купа сено на две магарета ... наесен си пак ти ... изкарай седмица-две при убавицата в испания и хващай кормилото на тойотата/държавата ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още