IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal навлиза на пазара на криптовалути

Компанията ще позволи покупка, продажба и съхранение на криптовалути през нейните услуги

19:54 | 21.10.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

PayPal Holdings се присъединява към пазара на криптовалути, позволявайки на потребителите да купуват, продават и държат биткойни и други виртуални пари, като за целта използват онлайн портфейлите на американската компания за дигитални разплащания, предава Ройтерс.

Клиентите на PayPal ще могат да използват криптовалутите и за пазаруване от 26-те млн. търговци в нейната мрежа. Тази опция ще е налична от началото на 2021 г., разкри компанията в изявление.

PayPal се надява, че услугата ще насърчи глобалното използване на виртуални пари и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от централните банки или от корпорации, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман.

„Работим с централни банки и разглеждаме всички форми на дигитални валути и как PayPal може да има роля (в този процес)“, коментира той.

Американските потребители на компанията ще могат да купуват, продават и съхраняват криптовалути в портфейлите си в PayPal в близките седмици, разкри команията. Тя планира да направи експанзия в още няколко страни през първата половина на 2021 г.

Други популярни финтех компании, като Square и Robinhood Markets, позволяват на потребителите да купуват и продават криптовалути, но решението на PayPal е важно, като се има предвид мащабът ѝ.

Базираната в Калифорния компания има 346 млн. активни акаунта в цял свят и обработи разплащания на стойност 222 млрд. долара през второто тримесечие.

Криптовалутите имат склонност да са по-волатилни, което ги прави привлекателни за спекулантите, но много по-малко апетитни за търговци и купувачи. Трансакциите са по-значими и по-скъпи от тези при другите масови платежни системи.

Криптовалутните разплащания в PayPal ще се уреждат с помощта на фиатни валути като щатския долар, което означава, че търговците няма да получават плащанията си във виртуални монети, обяви компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Като гледам как се изстреля BTC след новината, едва ли много хора мислят като теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Ама все тая де - вече нз някой да ползва Пейпал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
Хахахах, безнадеждно изостаналата компания започва да се усеща. Пайърчето ОТДАВНА има в електронният си портфейл криптовалути !!! Дори по времето когато трянсферът през Пейпал все още отнемаше 2-3 дни, през Пайърчето трансферите минаваха за секунди !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Трябваше да са го направили още преди години. Е, по-добре късно, отколкото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още