IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията увеличи с 60% българите, затруднени да си набавят храна

Срещу 1 лев постъпили от дарения Българска хранителна банка осигурява храна за 4 лева, посочи изпълнителният директор Цанка Миланова

22:35 | 16.10.20 г. 2
Пандемията увеличи с 60% българите, затруднени да си набавят храна

„В първите два месеца от пандемията с около 60% нарасна делът на хората, за които знаем, че имат нужда от храна“, посочи тя и информира, че помощ са потърсили и жители на малки общини като Димовци, Ружевци и Мездра.

Миланова подчерта, че в България има региони, в които има сериозни здравни, социални и демографски проблеми и именно там БХБ открива ръст на нуждаещите се от храна.

Цанка Миланова разказа, че в началото на пандемията са имали леки затруднения с партньорите им за доставка на храна, но въпреки това са успели да се организират навреме, за да отговорят на повишената нужда от хранителни продукти.

„Срещу всеки един лев, който Българска хранителна банка инвестира в работата си и който често идва от дарения, ние осигуряваме храна на стойност 4 лева“, посочи изпълнителният директор на БХБ.

Миланова обясни, че след отпадането на ДДС за дарените хранителни продукти компаниите могат по-често да даряват излишните хранителни стоки с изтичащ срок на годност, вместо да ги изхвърлят.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт"  може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 4
megatone
преди 3 години
С кое "какво ще правим" ?!? С настинката, с която подлудиха хората ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
serafima
преди 3 години
Доскоро ни се обясняваше, че хората с положителни проби от Ковд-19 са много повече през лятото в сравнение с миналата зима и пролет, защото вирусите не се влияели или дори се влияле във вреда на хората при високи температури, а хората естествено повече общували помежду си. Приехме го. Няма да викам дявола, че при протестите трябваше сигурно много да се изяви това - МНОГО повече от МАЧЛЕТО, което разреши Борисов с няколко присъстващи министри в София.Сега драстично се повиши броят на хората с положителен резултат. И няколкото безпомощни управляващи се гънат какво да кажа, докато всезнаещият борисов не отсече, че намалява брой дни на карантина от 14 на 10. ЕЙ ТОВА Е МЪДРО мутрунско управление.Но да оставим Борисов. Той е МИНАЛО. Какво ще правим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още