IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп обеща ваксини за всички американци до април

Графикът на президента обаче е по-оптимистичен от този на фармацевтичната индустрия и някои експерти

12:27 | 19.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Shawn Thew/EPA/Bloomberg</em></p>

Снимка: Shawn Thew/EPA/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията му очаква достъпна ваксина срещу коронавирус да бъде на разположение на всеки американец до април.

„Ще имаме произведени най-малко 100 млн. дози от ваксината“ до края на годината, каза държавният глава по време на пресконференция в петък, цитиран от Bloomberg.

„Очакваме да имаме достатъчно ваксини за всеки американец до април“, категоричен бе той.

Графикът на Тръмп за ваксина е в съответствие с оптимистичната прогноза на старши експерта от министерството на здравеопазването на САЩ Пол Манго, която той направи по-рано тази седмица.

Тя обаче е по-амбициозна от очакванията на фармацевтичната индустрия и някои други представители на здравните власти, включително на директора на Националния институт по алергология и заразни болести Антъни Фаучи и директора на Центъра по контрол и превенция на болестите Робърт Редфийлд. Според тях американците не трябва да очакват масово разпространение на ваксина преди средата на 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 3 години
Интересно защо всички търсят ваксини и никой не търси лекарство? Задавали ли с те си този въпрос. За мен обяснението е, че с лекарство могат да се чипират само тези, които са заболели, а с ваксина - всички. Принципно е още много рано да се търси ваксина. Испанският грип също е бил победен с лекарство, а не с ваксина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Тоест, обещал е нещо, което ще се случи след като минат изборите. Много окуражително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още