IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Избирателите в САЩ се интересуват най-вече от COVID-19

Мнозинството от американските граждани смятат, че начинът, по който Тръмп е реагирал срещу пандемията, особено в началото, е неудовлетворителен, заяви експертът

21:34 | 12.08.20 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Ben Brewer/Bloomberg</p>

Снимка: Ben Brewer/Bloomberg

 
Специфичното на предстоящите президентски избори в САЩ спрямо предходните е кризата с коронавируса. Когато говорим за избори в САЩ, обикновено най-важната тема за американците е икономиката. Но в този случай икономиката бива задминавана като основна референция по важност за избирателите от здравната криза. Това каза Мартин Табаков, политолог, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 
 
"Това, което вълнува най-много американските избиратели към този етап, е Covid-19 и начинът, по който американският президент се справя с кризата. Мнозинството от американските граждани смятат, че начинът, по който Тръмп е реагирал срещу пандемията, особено в началото, е неудовлетворителен. Тръмп си позволи в началото да подцени пандемията", заяви Табаков.
 
Табаков обясни, че според последните социологически проучвания преднината на кандидат-президента на Демократическата партия Джо Байдън в национален мащаб пред Тръмп е 6.9%. "Но колкото повече се доближаваме до изборите, толкова повече тази разлика ще се стопява. Изборите ще са много оспорвани", отбеляза той.
 
"Големият проблем пред Джо Байдън е, че той олицетворява статуквото. Това не се харесва на част от демократите, но и на независимите избиратели. Самият Байдън е приеман за прекалено умерен и недостатъчно ляв, което дразни радикалното крило в Демократическата партия, което е все по-шумно. През тази година партията все пак успя да задуши бунта на антисистемните нагласи и да се справи с по-радикалните крила", смята политологът.
 
По думите на Табаков икономиката е единствената референция, при която Тръмп има водещо одобрение пред това на Байдън. „Американците казват, че Байдън ще бъде по-добър в справянето със здравната криза и воденето на външна политика, но когато става дума за икономика, Тръмп е човекът, който ще се справи", коментира гостът.
 
Повече четете на сайта на  Bloomberg TV Bulgaria.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
nobel
преди 3 години
Аз предлагам и тук да направим едно социологическо проучване колко са привържениците на Джо Байдън. Които са за Джо да сложат + на този коментар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
ала бала ... пука му на реднека ... ако прекалят с ковид идиотията , ше извади пушката !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още