IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Коронавирусът е под контрол

Хората умират, но това не означава, че властите не правят всичко по силите си, коментира държавният глава

15:53 | 04.08.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Doug Mills/The New York Times/Bloomberg</em></p>

Снимка: Doug Mills/The New York Times/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че коронавирусната пандемия в САЩ е „под контрол, дотолкова доколкото може да се контролира“.

В интервю за предаването „Axios on HBO“, записано миналата седмица, държавният глава посочи, че в момента нещата са „под контрол“, попитан за смъртността от вируса в страната, която за ден е около 1000 души.

„Те умират, това е вярно“, каза Тръмп. „Това обаче не означава, че не правим всичко по силите си. Под контрол е, дотолкова, доколкото може да се контролира. Това е ужасна епидемия“, заяви той.

 Президентът отново атакува американските власти на местно ниво, като заяви, че администрацията изпраща необходимото оборудване за борба с коронавируса, но мнозина губернатори „не си вършат работата“.

САЩ остава най-тежко засегната държава в света от COVID-19. От началото на пандемията потвърдените случаи на коронавирус в страната са над 4,7 млн., а загинали са над 155 хил. души.

Тръмп в момента се намира в разгара на предизборната си кампания, което прави особено наложителна нуждата от добри новини.

Междувременно неговият опонент Джо Байдън пусна две нови реклами във Facebook, в които той призовава гласуването по пощата да бъде възможно за всички граждани и на всички избори, поставяйки под въпрос критиките на Тръмп срещу този метод.

„Защо той се страхува толкова да направи гласуването по-достъпно?“, пита рекламата. „Защото знае, че разширяването на достъпа до гласуване ще го изхвърли от кабинета по волята на народа“, се казва още в текста.

Според допитване на аналитичния център Pew Research Center от юли близо две трети от американците подкрепят гласуването от разстояние без да е необходимо избирателят да има уважителна причина за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 3 години
не се плаши... тоя е.пътник.. ще го изтраем до края на годината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
julian12
преди 3 години
Били инжекцията да му набутат на него и на децата му всеки 6 месеца от неговите химии та дано станат безсмъртни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Най-много се плаша, когато някой политик ми каже, че нещо било под контрол. Това обикновено означава, че всякакъв контрол е вече изтърван. Другото, което ме стряска е като кажат, че банките са стабилни. До сега това винаги е било сигнал за скорошни фалити
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
тука Били Инжексията треа да е прочел прайлно кво е казал президентот : "Короната е под контрол" т.е. аре стига ви толкоз с тия ми ти дресирани космически кихавици ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още