IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата започва проверка на записите, за които се твърди, че са на Борисов

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана, разпитан е шефът на НСО ген. Красимир Станчев

13:05 | 03.08.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Софийска градска прокуратура е назначила експертиза на видео- и аудиоматериали, на които се твърди, че са записани гласовете на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

СГП е образувала досъдебно производство по чл. 339а от НК. 

"Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация за образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК. На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“.

По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи", се казва в съобщението на СГП, публикувано на сайта на държавното обвинение. 

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи. Прокуратурата обещава да продължава да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 3 години
обаче за съдържанието нито дума... че ще почнат едни неудобни въпроси, нали таварищ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Много добре, истината над всичко! Не само дали са действителни, а и кой и по чия заповед ги е направил? Защо се започва с НСО, да не би подопечните на (п)РЕЗИДЕНТА да са майсторите!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още