IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София осъмна с трето блокирано централно кръстовище

До сутринта полицията не разреши на бус на организацията "Системата ни убива" да премине от университета до Орлов мост

09:50 | 02.08.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p class="flow-text indent justify">
	Кръстовището пред СУ &ldquo;Климент Охридски&rdquo; осъмна блокирано от протестиращи, след като цяла нощ на него полицията държа блокиран бус, превозващ майки на деца с увреждания от движението &ldquo;Системата ни убива&rdquo;. <em>Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ </em></p>

Кръстовището пред СУ “Климент Охридски” осъмна блокирано от протестиращи, след като цяла нощ на него полицията държа блокиран бус, превозващ майки на деца с увреждания от движението “Системата ни убива”. Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

В неделя София осъмна с трето блокирано централно кръстовище - това при Софийския университет, което е блокирано от палатки на протестиращи срещу правителството и бусове на полицията, които са затворили всички платна в посока Орлов мост.

До новата блокада се стигна, след като до сутринта полицията не разреши на бус на организацията "Системата ни убива" да премине от университета до Орлов мост, където от дни има палатков лагер на протестиращи.  От организацията неколкократно обясняваха на органите на реда, че имат покана да стигнат до Орлов мост и не могат да стигнат по друг начин, освен с буса, тъй като сред тях има инвалиди, които не могат да се движат самостоятелно. От своя страна от полицията поясняваха, че имат заповед да не допускат МПС-та през кръстовището.

Участници в демонстрациите на няколко пъти се опитаха безуспешно да освободят буса, в който имаше майки на деца с увреждания. Преди това те проведоха шествие до дома на премиера в Банкя.

Така като страничен ефект от “арестуването на бус за инвалиди” столицата се сдоби с трето блокирано кръстовище в центъра си.

Заради затворените от протестиращи кръстовища на Орлов мост, бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" се променят маршрутите на автобуси и тролеи, съобщиха от Столичната община. Превозните средства спират на всички спирки в променените участъци от маршрутите си.

Поредният ден на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев започна с блокади още от рано сутринта в събота, когато беше блокиран достъпът от Стара Загора до магистрала Тракия.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
оставка на правителството на дпс ръководено от тиквата !! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Напразно някои пристрастно искат да монополизират това въодушевление само в полза на оная част от народа, на която краката обуваха ***, в ущърб на историческата истина. Напразно. Революционният дух, тоя огнен серафим, засегна с крилото си и цървулани и университанти, и гугли и фесове, и калимявки и капели. Както във всичките прогресивни борби на България, науката и кръстът, сиреч духът, стоеше на първи ред. Мартирологът на новите български мъченици явно доказва това. Истина, че ГЛАВНИЯТ КОНТИНГЕНТ, и напред, и сега, даде масата народна, но тя даде онова, което беше в силата й: ЧИСЛОТО. Трябваше ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА да му даде СМИСЪЛ и ДУША...Из "Под игото" - XVI. ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД - Елин Пелин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
Vladi ot Protesta
преди 3 години
БРАВО НА ТЕЗИ СМЕЛЧАЦИ. НИЕ БЛОКИРАМ КАКВОТО НИ ВИДЯТ ОЧИТЕ. БОРБА ДО ПОСЛЕДНО И ПОБЕДА. ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНЦИТЕ И МАФИЯТА ВЪН. Искам да кажа на тези долу дето пишат и не разбират. Когато се борим за единна цел, не се мисли какво ще е после. Тези които сме чисти и на протеста ще излезем единни в чисти и почтени партии. Трябва да изгоним ***, цялата пасмина първо, и след това ще представим нашите платформи и идеи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Много си прав, това което се чува в момента е Уууу и Оставка, а после??После какво? На Шиши хората в служебен кабинет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Протестите никога не са имали сложни, прогресивни идеи и планове. Колкото по-проста е идеята толкова повече хора могат да се организират да протестират. Това е така понеже първо че, да не се залъгваме, умни хора рядко ходят по протести, а освен това, колкото е по-сложна или по-многобтойни са целите на протеста толкова повече хора губиш в подкрепа на всичките. На един ще му хареса една част, но ще каже с другата не съм съгласен, друг пък друго ще хареса, трети няма да схване за какво става въпрос... И в крайна сметка протест не мисля че може да доведе пряко до нещо добро, но може преждевременно да завърти колелото на късмета и да имаме шанса да гласуваме следващия път за по-добри управляващи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
cyclop
преди 3 години
Всичко това изглежда като евтина провокация. Децата се прибират по някакъв начин от буса до дома си, тоест, има как да се придвижат на 50 метра? От кръстовището при университета до Орлов мост са колко, 150-200 метра? В момента, при затворени улици, се движиш по напълно гладък, равен асфалт. Сигурен съм, че и протестиращите на моста биха помогнали в РЕАЛНА ситуация да пренесат/избутат децата. Виж, ако се търси СКАНДАЛ КОНФЛИКТ ПРОВОКАЦИЯ, става друго, без да мине буса-загиваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Проблемът е, че не можем да изберем нормални държавници с настоящото статукво.Ако не е олигархичния кръг на герб, ще е олигархичния кръг на бесепе. Оставката не е решение на генералния проблем и той е КАК ДА ТРЪГНЕМ БЪРЗО ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, КОЕТО ДА УВЕЛИЧИ ОБЩЕСТВЕНОТО БЛАГО, СПРАВЕДЛИВОСТ И СПОКОЙСТВИЕ.Оставката просто ще стартира вдна процедура - назначаване на служебно правителство от тавариш пРезидента, пълно с хора на Шиши, Дубаеца, Корнелийка и Прокопи.Те ще организират избори, в които ще победи или едната или другата олигархична група и пак изпадаме в ситуация ПАТ.Не сменим ли изборната система, това ще се повтаря до безкрай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
rooctcho
преди 3 години
Пълен блокаж на цялата пътна мрежа е нужен за да се сетят че е време да се махат. Има достатъчно време и партии за които може да се гласува според подготвените програми. Ако трябва ще се повтаря докато не изберем нормални държавници, така работи демокрацията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Спящият бик
преди 3 години
Как бих могъл да гласувам за протестиращите на предстоящите избори, при положение, че те нямат партия и програма, а исканията им са само деконструктивни и касаят отделни личности? Не се ли хвърля прекалено много обществена ениргия на вятъра за уреждане на взаимоотношени между конкретни лица? А именно - Главният прокурор и обвинените олигарси, досегашни големи спонсори на БсКП!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още