IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италиански регулатор нахлу в офисите на Apple и Amazon заради ново разследване

То е свързано с ограничения върху препродажбата на продуктите с марката Beats

16:57 | 22.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Италианските антитръстови власти разследват Apple и Amazon.com, след като местен търговец на дребно се оплака, че те забраняват препродажбата на продукти на онлайн пазара, пише Bloomberg.

Италианските офиси и на двете компании са били проверени от властите в сряда, гласи изявлението. Подозира се, че Apple и Amazon несправедливо ограничават продажбата на продуктите на Beats (собственост на Apple) за всички други, освен за членовето на официалната програма за дистрибутори.

Това би могло да „намали стимулите за ефективна конкуренция на цените на продуктите на Apple и Beats” и да има „негативен ефект върху потребители и бизнеси“, посочват властите в изявлението си.

Представител на Apple не е отговорил веднага на запитването за коментар по въпроса. Говорител на Amazon твърди, че компанията „напълно съдейства на властите“.

Италианското разследване се случва в момент, в който и двете компании се сблъскват с все по-голям контрол от страна на антитръстовите органи в Европейския съюз в ключови области на бизнеса. През юни ЕС започна няколко антитръстови разследвания, свързани с поведението на Apple, включително на правило, изискващо разработчиците на приложения да използват платежната услуга на компанията.

Междувременно се твърди, че Amazon ще се сблъска с нова жалба в следващите седмици, защото регулаторите в Европейския съюз са притеснени, че американският гигант може да потиска по-малките търговци, които продават в платформата му.

В изявлението си италианските органи посочват, че има твърдения, че много търговци на дребно са били премахнати от местния магазин на Amazon в резултат на препродажбата на продукти на Apple без да са обявени за доставчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Skyline7
преди 3 години
Никога не си купувайте Beats by Apple, моите се счупиха на 2 та година, след доста малко внимателно ползване а копчето им за контрол се разпадна на първия месец. Никога повече, ходих да им ги върна без да искам обезщететение и отговора на мениджърът *** магазина беше електроника понякога спира да работи отговорих му че Bose не спират и си заминах.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Това са едни мн надценени слушалки и в нета имаше маса кофти ревюта за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още