IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С предсрочни избори ще платим висока икономическа и социална цена, твърдят от ГЕРБ

Служебно правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път, смята Тома Биков

15:02 | 19.07.20 г. 6
<p>
	Кадър от протестите срещу правителството &quot;Борисов 3&quot;.&nbsp;<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Кадър от протестите срещу правителството "Борисов 3". Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество. Това коментира по БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса.

"Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили.

Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път. Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза", заяви още Биков. 

Според него ГЕРБ като партия ясно се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с Движението.

"Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски", смята още депутатът.

"В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така. А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време", категоричен бе Биков.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
сдухав, причините са по първични... нали актуализираха бюджета с 10 млрд. заеми заради "кризата"... болката им е че другите ще ги "усвоят"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
Подочух че канели Жан Виденов за служебен премиер.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Айде ако обичате у лево със служебно правителство, назначено от Myнчo, в състав хора на Черепа, на Шиши, на Ахмедката, на Коррнела и някой друг човек на Прокопи за цвят! Айде, мерси! Дръжте си го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
Hahoto
преди 3 години
По реакциите им личи, че много ги е страх от служебно правителство и народна любов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
rooctcho
преди 3 години
Първо беше отричането че ще подадат оставка, после беше компроматите, след това уволнение и промени в кабинета, сега вче времето на сплашването. След което следва самата оставка защото са загубили вече тоталния контрол и доверие на по голямата част от хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
Партията държава Герб трябва да се забрани със закон !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още