IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok е премахнала близо 29 хил. видеа за Covid-19 в Европа

Свалено е съдържание, което съдържа дезинформация

17:16 | 17.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Китайската компания TikTok обяви, че е изтрила близо 29 хил. свързани с коронавируса видеа в Европа заради нарушаване на правилата ѝ, пише CNBC.

Приложението, което позволява на потребителите да публикуват кратки видеа, твърди, че не позволява дезинформация, която може да навреди на здравето на хората, да бъде споделяна в нейната платформа.

Около 3000 от клиповете са включвали медицинска дезинформация, посочва TikTok.

„Основното ни заключение, на база на нашия анализ, е, че наблюдаваме ниски нива на съдържание, което нарушава нашите Насоки за общността във връзка с Covid-19 в Европа“, пише в блога на компанията Тео Бертрам, европейски директор на TikTok, отговарящ за връзките с правителствата и политиките.

Бетрам допълва: „Общият брой на видеата, свързани с Covid-19  и общия брой на нарушаващите нашите правила достигна пик през март 2020 г., спадна през април 2020 г. и значително се понижи през май и юни 2020 г.“.

Върху видеата, които съдържат думи, хаштагове или музика, свързани с коронавируса, TikTok показва банер с думите „Научете факти за Covid-19”. Банерът насочва потребителите към верифицирани, доверени източници на информация. Компанията твърди, че банерът е показан с над 7 млн. видеа в Европа.

Крис Стокъл-Уокър, автор на книгата „YouTubers”, коментира, че данните като цяло не са изненадващи.

„Приложението е голяма видео платформа“, твърди той. „Знаем, че преди пандемията са качвани по поне 27 млн. видеа дневно, а данни на трети страни сочат, че приложението е станало по-популярно по време на блокадата“.

Стокъл-Уокър коментира, че TikTok има „много силен“ изкуствен интелект и разчита на хора модератори, които често премахват видеата преди те да са показани на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
Добре живе свободата на словото! Всичко, което не е за целите на заграбването и пробването се трие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още