IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета

Движението за права и свободи е удобна жертва на политическите партии по архетип, посочи депутатът Ерджан Ебатин

10:00 | 16.07.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Движението за права и свободи (ДПС) ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета, който ще се проведе в началото на следващата седмица. Това обяви пред БНТ депутатът от партията Ерджан Ебатин.

„ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС“, каза народният представител, коментирайки мотивите, с които беше поискана оставката на трима министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Причината за действията на премиера Бойко Борисов са исканията на областните координатори, които твърдят, че тримата министри са поставени по искане на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Ерджан Ебатин смята, че ДПС е „удобна жертва за политическите партии“. Според него това е свързано с определени наслагвания в обществото и определен архетип на мислене на политиците.

Депутатът напомни, че още в началото на формирането на кабинета „Борисов-3" от ДПС започнали да говорят за неговия демонтаж. В политическата партия смятат, че кабинетът на управляващите е една неконструктивна формула, която е направена на много грешна основа.

„Процесите на едно такова действие идват от улицата и на емоция. Не трябва да се търси рационален подход при решаването на такъв тип емоция“, коментира Ебатин трите министерски оставки.

Той е убеден, че оставките няма да спасят кабинета и посочи, че позицията на политическото движение по всички вотове на недоверие и за главния закон за бюджета винаги е била категорична - против кабинета.

„Никой не може каже какво следва оттук нататък, но ясно се вижда, че вървим към избори. ДПС винаги са готови са предсрочен вот. Предсрочният вот предопределя посоката, по който вотът ще върви - той ще върви в посока популизъм“, прогнозира Ерджан Ебатин.

Investor.bg припомня, че за да мине внесеният в сряда от БСП вот на недоверие обаче трябват и гласовете на „Воля“, която засега не е коментирала казуса. Вече се провежда коалиционен съвет, на който ГЕРБ и „Патриотите“ ще решат как да се излезе от политическата криза, в която се намира в момента страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 2
scott
преди 3 години
Дежа ВЮ!ДПС заби нож в гърбъ на БСП. сега ше забие ШИШ с двеста у дупарата и на ГЕРБ. ТАКА Е. УПРАВЛЕВАЩИТЕ И КУКЛОВОДИТЕ ВИНАГИ ИЗЛИЗАТ СУХИ ОТ ВОДАТА.ГЕРБ И БСП още ги боли от "обятията".Ко ше се случи? Боеко привиква слаби партии с амбициозни лидери за следващ жертвен агнец в неговия олтар. Яне Янев, волен сидеров, радан кънев - само по-едрите и известни жертви. Ако не успее да прикотка некой да се самоубие, но да изпълни ролята на фикус, златен пръст и т.н. - ше си ОСТАНЕ! Щот се е самоубедил, че е енидствен, непогрешим и незаменим. Дали ше го бутнат7 ето това е въпрос за 1 милион долъръ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Подкрепата от ДПС боли, но само първия път, както казват запознати. А това беше отдавна... Вече всички знаят какво могат да очакват, въпросът е какво са склонни да дадат. От сега управляващите винаги може да се вземе повече, но БСП казаха, че партийната им каса нече е на минус с 5 млн.! Затова, ако използваме ноложилия се шаблон в един ТВ формат - тия "ще дадат всичко от себе си". Нема лошо в това себеотрицание по принцип, лошото е, че първо ще искат да го вземат от нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
С извинения за правописната грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Имах си хас да не го подкрепи. След толкова години политическо лавриране, явно пак ще се сдуши със старите си дружки. Пеевски премиер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
bgMan
преди 3 години
В общи линиии се очертава картинката, че постановката с Иванов е поръчана от ДПС, за да изнудват Борисов и ГЕРБ за някаква нова тлъста порция. Изглежда ДПС вече са инвестирали всички откраднати пари от КТБ и сега имат нужда от нов милиард за следващите си проекти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
abdul
преди 3 години
Прави са от ДДС.Министрите не са на ДДС, министрите са на ДПрасе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Жертва не сте вие, а българския народ, позволявайки да ви има като партия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още