IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечтите на Мъск за Лас Вегас набират скорост

Няколко хотела са поискали да бъдат свързани с Hyperloop транспортната система на предприемача

13:20 | 10.06.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Проектът на Илон Мъск в областта на транспорта набира още по-голяма инерция в Лас Вегас, пише Bloomberg.

По-малко от месец, след като компанията на Мъск Boring Co. заяви, че е завършила прокопаването на два от тунелите в града, два хотела наддават, за да станат част от планираната транзитна мрежа.

Wynn Resorts и Genting Group подадоха заявления до властите в окръг Кларк, Невада, за да свържат хотелите си с Las Vegas Convention Center посредством подземните тунели на Мъск.

Миналия месец предприемачът подсказа за това в туит: „Boring Co. ще свърже и хотели във Вегас и летището“. Говорител на McCarran International Airport посочват, че в момента няма никакви текущи планове за развитието на линия там.

Resorts World Las Vegas на Genting Group, чийто хотел е в процес на строеж и се планира да бъде отворен следващата година, твърди, че очаква изграждането на неговата част от системата  от Loop тунели да започне по-късно тази година, а в момента очаква одобрение от властите.

Wynn посочва в изявление до журналисти, че очакваново време за пътуване до Las Vegas Convention Center ще е под две минути, но не коментира кога се очаква проектът да бъде започнат.

Говорител на Resorts World не е отговорил веднага на запитването за коментар колко ще струва проектът. Говорител на Wynn твърди, че е твърде рано да се потвърдят повече подробности. Boring Co. не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
"Говорител на McCarran International Airport посочват". Повече говорители, или само едИн ПОСОЧВА?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
мдааа ... там е доста мащабен проектът ... за който му е интересно това е бъдещата мрежа , дето се обсъжда ... https://***.teslarati.com/elon-musk-boring-company-las-vegas-to-los-angeles-tunnels/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още