IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiktok надмина Youtube и Netflix през април

През първото тримесечие на 2020 г. Tiktok и китайската му версия Douyin генерират 315 млн. изтегляния по целия свят

10:32 | 26.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg</em></p>

Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Без съмнение видео приложението Tiktok е новата звезда сред социалните медии. Въпреки честите критики към практиките за модерация, събирането на данни и цензурата, приложението се превърна в „любимата играчка“ на милиони деца и млади хора по целия свят.

Това се отразява и на финансовите данни: Tiktok и Douyin, китайската версия на приложението, в момента допринасят с 87 процента за приходите от продажби на китайската компания майка ByteDance Ltd. През април и двете приложения се класираха сред най-добрите мобилни приложения в световен мащаб.

Само през април приложенията са генерирали 10-кратен ръст на приходите до  78 млн. долара в самите приложения, изпреварвайки утвърдени имена като YouTube, Tinder и Netflix, които разчитат повече на съществуващи абонаменти, предава Bloomberg.

Китайският пазар, обслужван от Douyin, е допринесъл с 86,6% за приходите от приложението, следван от американския с 8,2%. Във всяка от версиите на приложението за стрийминг на видео, изпълнено с танцови видеоклипове и мемета, потребителите могат да закупят виртуална валута, за да харчат за подкрепа на любимите си създатели.на съдържание.

Подобно на много социални медийни платформи, ByteDance тества онлайн търговията, макар че продължава да разчита на рекламата като основен източник на приходи. Emarketer очаква, че над 75 милиона потребители на социални мрежи в САЩ на възраст 14 и повече години ще направят поне една покупка от социален канал през 2020 г., което е ръст от 17,3% спрямо нивото през 2019 г.

През първото тримесечие на 2020 г. Tiktok и Douyin генерират 315 милиона изтегляния по целия свят в сравнение със 187 милиона през предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
strangerbg
преди 3 години
Все си мисля, че YouTube и Нетфликс имат мааалко повече приходи от 78 млн. на месец :). Платените потребители на последните са 183 млн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още