IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичното метро пуска допълнителни влакове

В края на миналата седмица пътниците са намалели 7 пъти, но все още се наблюдава струпване на хора

11:07 | 24.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Столичното метро пуска допълнителни влакове като мярка за облекчаване на трафика. Композициите ще се движат по сгъстен график в час пик, за да няма струпване на пътници, съобщава Нова телевизия.

"До днес влакчетата са на 6 минути, а от утре сутрин интервалът става на 4 минути и половина", обясни инж. Ангел Джоргов, началник на управление "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен" ЕАД.

Целта на мярката е да има по-малко пътници във влакчетата и хората да са на разстояние един от друг.

От "Метрополитен" отчитат, че в края на миналата седмица пътниците са намалели 7 пъти.
Всички зони, през които минават хората, постоянно се дезинфекцира и почиства.

"Вечер след 24:00 часа до 04:00 сутринта се извършва основно дезинфекциране и почистване с по-голямо количество препарати", увери инж. Ангел Джоргов.

Междувременно от Столична община обявиха, че в София тази нощ 140 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработени са трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове. Почистване на снега е направено на Южната дъга на Околовръстен път и общинските пътища. Направени са по няколко обработки във всички райони на Столичната община поради обилния снеговалеж през цялата нощ. В природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

В момента движението на градския транспорт се извършва навсякъде по обичайните му маршрути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
inik
преди 4 години
Пропагандата е жестока. Предната седмица столична община е взела решение метрото да се движи в делничните дни по празничното си разписание: https://***.metropolitan.bg/aktualno/promyana-na-razpisanieto-na-metroto. Така изведнъж броят на пътниците във вагоните нарастна в пъти и при всички мерки против събиране на хора в едно влакче в час пик се случваше да има над 30 души. Интересно, но на никой от генералния щаб не му е направило впчетление, а в многочасовите предавания по телевизиите също не беше коментирано. Един професор беше нарекъл 80% от българите ***. С тази новина ни заявяват, че не можем да броим и до 5 (като в онези задачки дето Иванчо имал 3 ябълки). Значи едно време метрото се движело на интервали от 3 минути в час пик, после започнало на повече от 6 и сега щяло да започне на 4 и половина. Колко ябълки са му останали на Иванчо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още