IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Санкциите на САЩ срещу „Северен поток 2“ са срещу европейската икономика

Вашингтон иска да осигури пазар на своите стоки в ущърб на потребителите в Европа, посочи руският президент

20:36 | 11.03.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Със санкции срещу „Северен поток 2“ САЩ се опитват да намалят конкурентоспособността на европейската икономика, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за ТАСС.

Държавният глава коментира санкциите на САЩ като част от проекта „20 въпроса за Владимир Путин“, като отбеляза, че след новото руско-украинско транзитно споразумение е трябвало да бъдат премахнати ограничителните мерки, но това не се случи.

Президентът на Русия свързва това с факта, че тяхната задача е да осигурят конкурентни предимства на американския втечнен газ.

Според него Вашингтон иска „да осигури пазар на своите стоки, воден единствено от собствените си егоистични интереси в ущърб на потребителите в Европа".

„Но ако основният източник на енергия е с 25-30% по-скъп, това пропуква цялата конкурентоспособност на германската икономика и на европейската“, посочи Путин.

През февруари американският министър на енергетиката Дан Бруйет обяви, че Москва няма да може да заобиколи санкциите на САЩ и да завърши изграждането на „Северен поток 2“ поради липса на необходимата технология.

Руското министерство на енергетиката обаче увери, че прогнозите за датата на приключване на проекта и въвеждането му в експлоатация остават – краят на 2020 или началото на 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
dikens15
преди 4 години
Така се получава на практика!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 4
Императорът
преди 4 години
А картинката ти е страшно подходяща - като портрет е направо - един изходящ отпaдък, който всяка нощ сънува Кремъл и Вова и се буди отвит и обилно изпотен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
Нещастна и закърняла мозъчна гънко - явно се мислиш за най-умното нещо на целия свят, което е очевиден признак за психопатология. Вовата е казал нещо, което е очевидно. На САЩ не им пука особено за Газпром - те искат да съсипят Европа като икономически конкурент... и всъщност европейският пишман елит с неговите "зелени" политики много им помага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 21
ivailojelyazkov
преди 4 години
нископърдящия ПАК неподготвен се исказал.както учителя по философия и оня *** дядявова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още