IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Vodafone продължават възстановяването си

Компанията се насочва към IPO на част от бизнеса си през 2021 г.

18:09 | 05.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Vodafone Group успя да надмине прогнозите за тримесечните си приходи, след като придобиването на кабелните активи на Liberty Global за 20 млрд. долара вля нови сили на телекомуникационния оператор на конкурентните европейски пазари, пише Wall Street Journal.

Vodafone отчете 0,8% ръст на приходите за третото тримесечие, което завърши на 31 декември, спрямо 0,7% средна прогноза на анализаторите.

Телекомът се подготвя за потенциално първично публично предлагане на европейските си мрежови кули в началото на 2021 г.

Добрите данни за привлечените потребители на кабелни услуги в Германия, където Vodafone генерира около една четвърт от продажбите си, след миналогодишната сделка с Liberty, помогнаха да се компенсира влиянието на ценовите войни в Южна Европа.

Приходите бяха подкрепени и от по-добрите продажби в Южна Африка.

Това е второто поредно тримесечие на растеж за Vodafone, докато главният изпълнителен директор Ник Ред се опитва да стабилизира бизнеса след съкращенията на дивидента миналата година. Ред прогнозира „бъдещо постепенно подобряване на ръста на приходите от услуги“ през последното тримесечие на фискалната година, водено от Европа.

Книжата на Vodafone повишиха стойността си с 3,1% в началото на търговията, допълвайки 7-процентния ръст за последните си 12 месеца.

Ред се опитва да опрости бизнеса, да дигитализира част от процесите и да генерира по-добра възвръщаемост от бизнеса с телекомуникационна инфраструктура. Днес той заяви, че работи „много активно и ускорено“ по опростяването на операциите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 4 години
Преди 2 години задрасках от плановете си тази компания, защото дивидентът и бе значително по-голям от печалбата на акция - и то не спорадично, а перманентно - реално Водафон затъваше в дългове, за да плаща дивиденти. С това ново и отракано шефче обаче може пак да я погледна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още