IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Може да очакваме търговска война между САЩ и Европа

Старият континент трябва да се насочи към пазарите в Африка, за да избегне рецесия, съветва Аспарух Карастоянов, председател на БМППТ

13:16 | 19.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп често е заявявал, че Европа се държи неадекватно спрямо политиката на Вашингтон. Поради това може да се очаква началото на търговска война между САЩ и Европа, която да започне от автомобилния сектор. Това прогнозира Аспарух Карастоянов, председател на Българо-мароканската търговско-промишлена палата, в предаването "Бизнес старт" на  Bloomberg TV Bulgaria.

„Европа не се подчини на искането за въвеждането на твърди санкции срещу Иран и китайската компания Huawei", напомни той и предположи, че предстои разширяване на търговския конфликт в световен мащаб. „При проблеми в търговския обмен може да се очаква рецесия в Европа. Изходът от рецесия е обръщане към пазарите, които имат голям потенциал, какъвто е Африка“, посочи той.

Карастоянов смята, че Европа ще се обърне към пазарите в Африка, за да потърси компенсация в случай на търговска война със САЩ.“

Според него в нашата страна няма достатъчно работна ръка. „Европа взе квалифицираната работна ръка на България, без да бъдем компенсирани. Сега пътят е да внасяме работна ръка", посочи председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата.

Какво е мнението на Аспарух Карастоянов за състоянието на българския пазар и икономическото състояние на Европа вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
karadjata
преди 4 години
Европа взе квалифицираната работна ръка на България, без да бъдем компенсирани. Сега пътят е да внасяме работна ръка",Ей на това аз му викам изродщина, не Европа е виновна, че работната ръка е отишла в Европа, а това, че България (Българските политици и пишман работодатели) сама си изгони ипринуди работната ръка да замине в западна европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още