IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олег Сафонов: Задържа се интересът на руските туристи към България

Информациите за очакван спад на руски туристи към България не са реални, заяви ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия

15:02 | 25.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Задържа се интересът към България от страна на руските туристи както предишните години. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург.

Двамата разговаряха в рамките на Петербургския международен икономически форум (SPIEF), който се провежда от 24 до 26 май, съобщават от Министерството на туризма.

България се търси като много добро направление цена-качество и като сигурна дестинация, каза Сафонов. И добави, че информациите за очакван спад на руски туристи към България не са реални. 

Министър Ангелкова също потвърди, че не очаква отлив на руски туристи. Според Сафонов България е предпочитана дестинация за руските граждани.

Двамата бяха единодушни, че трябва да се работи по-активно за рекламата на България в Русия.

От 1 юни започваме нова комуникационна кампания във федерацията, допълни Николина Ангелкова. Руската федерация остава един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и данните от бизнеса сочат, че интересът към страната ни остава устойчив, стана ясно от думите й.

През миналата година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хил. руски граждани вече имат свой втори дом у нас. През майските празници България е била във водещата петица на дестинациите, предпочетени от руските туристи. Страната ни е утвърдена като едно от най-търсените места за семейна почивка. България е сред 10-те направления (в това число и Русия), които са най-търсени за лятна почивка от руските туристи според данните за април 2018 г.


 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
megatone
преди 5 години
То българите вече се отдръпнаха от нашето черноморие, та руснаците ли няма. Отиват си в Турция и си изкарват една идеална почивка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още