IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одържавяването на българските активи на ЧЕЗ е добре да се случи, коментира политолог

Сделката ще намали напрежението и ще успокои обществеността, смята Светлин Тачев

21:08 | 05.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Евентуалното одържавяване на българските активи на ЧЕЗ може би е добре да се случи, поне към настоящия момент. Това ще успокои обществото, ще намали напрежението, защото сегашната ситуация е може би най-тежката от началото на мандата на кабинета „Борисов 3“.

Това коментира в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgria политологът Светлин Тачев.

В момента се върви именно към това – влизане на държавата в дружеството, но всичко зависи от чешката компания, коментира Тачев.

По думите му тук изниква нов казус, своеобразен „Параграф 22“ - държавата иска да закупи дялове от чешкото дружество, а то от своя страна съди България за пропуснати ползи. Именно това би могло да бъде спирачка в процеса.

Неадекватните и хаотични действия от страна на правителството, съмнението, че зад Гинка Върбакова и „Инерком“ стоят интереси на играчи от задкулисието, както и неяснотата дали „Инерком“ ще може да се справи с поддръжката на изключително важната за националната сигурност електроразпределителна мрежа, са други спънки, посочи политологът.

Целия разговор със Светлин Тачев можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Светлинчо, а защо само активите на ЧЕЗ? Защо не и на Еон и Енерго Про? Аз по-скоро бих ти предложил да одържавиме и всички ТЕЦ-ове, които са частни! И заедно с всичко в енергетиката, да одържавим и Софийска вода и БТК! Защо да не одържавим и Нефтохима, Плама, циментовите заводи, Соди-Девня, Стомана - Перник, ЗТМ Радомир... ? Нема ли тогава обществото съвсем да се успокои и напрао да заспи?Ба хти плоскоглавите авторитети, дето захапаха повсеместно микрофона напоследък...!!! Едно време нещата в сферата на икономиката и стопанството се решаваха от инженери, счетоводители и юристи! Сега - политолози, социолози, журналисти, социални антрополози и кви ли не безджендъри бълват мнения и заливат пространството с душевните си фе калии, на сичкото отгоре и целото стадо ги слуша и преживя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
aldy
преди 6 години
"...Одържавяването на българските активи на ЧЕЗ е добре да се случи..."Случват се случайни неща. Това да го възприемам ли като намек за управлението на държавата от сика джийските утри?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още