IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Демоничният” план Ран-Ът – кой участваше в създаването му?

Едва ли са мнозина онези, които вярват, че идеите от плана са довели до постигане на обявените цели

16:00 | 06.10.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Демоничният” план Ран-Ът – кой участваше в създаването му?

Планът Ран-Ът e един от най-коментираните въпроси на прехода. От неговото написване обаче мина доста време – близо 25 години. Затова е хубаво да си припомним кои са участниците в написването на пътната карта за развитие и какви са били техните замисли.

В основата на българския проект за преход към пазарна икономика стои идеята за възможно най-ефективно използване на ресурсите и преследване на непрекъснато увеличаване на доходите. Едва ли са мнозина онези, които са съгласни, че такива резултати са постигнати.

Светлина върху плана Ран-Ът ще бъде хвърлена от предаването „Видимо и невидимо” на телевизия Bulgaria On Air. В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“, чието осъществяване през последния почти четвърт век довело българите до просешка тояга.

Някои от икономическите и финансови експерти от българска страна, които трябваше „да оценят положението и опре¬делят най-подходящ курс за действие”, ще бъдат техни гости.

В четири поредни предавания ще видите уникални интервюта и кадри от най-новата стопанска история на България. Авторите на поредицата и техните гости ще се вгледат както в общия замисъл на „Българския проект за икономически растеж и преход към пазарна икономика”, каквото е истинското име на документа, така и в последиците от отказа от прилагането му в областта на финансовата политика, приватизацията, индустрията, селското стопанство и социалната политика.

Какво представлява планът накратко - вижте във видеото на Видимо и невидимо!



Гледайте поредицата на "Видимо и невидимо" за плана Ран-Ът в четири поредни недели от 18:00 часа по телевизия Bulgaria On Air. Първият гост в предаването, което ще се излъчи на 6 октомври 2013, ще бъде икономическият съветник на президента Желю Желев (1990-1997) д-р Боян Славенков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Послепис: С много любов от Русия и нейните български поданици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
.... "Анатомия на един съвсем успешно осъществен ПРОВАЛ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още